[遙遙領先] 原來7000萬人口嘅英國發明左咁多野 但英國人冇日日打飛機 身為中國人好自卑

407 回覆
642 Like 52 Dislike
你行撚開啦
美國係英國我係用中國標準講
你都可以用中國70年歷史對世界0貢獻講
我冇意見 講科學就唔會講中國有歷史啦
咁英國盎格人未黎之前,由其他民族統治,英國都計入佢地歷史係咩事?
蘇格蘭要獨立點解又唔比人獨立?加泰提出獨立,美國、英國、法國都話唔可以,而提出加泰獨立既人到而家都仲坐緊
唔寫係因為標題唔寫咁長
默認你老團個閪咩
我寫標題寫英國發明就唔可以有伸延內容?
咁唔撚洗有標題啦?
再講我開post我寫標題要服侍你一個?
全個連登得你一個傻閪睇唔撚明係到吠呀
我又唔撚係收左你錢洗撚理係個讀寫障礙弱智仔咩
係要入黎幫我推post鳩鳩下咁
佢哋話高鐵都係中國發明
我淨係想問:你哋中國喺1964年做緊啲乜嘢?
你講果班全部都係中國人喎
你想講咩?
美國佬話屌你老母呀傻闆
問題係英國有冇去retain呢啲威水野?
英國啲威水野唔係敗撚哂就係賣撚哂
因為中國古代有四大發明先可以做到咁多嘢.
發明唔倒都老翻倒
根本我國就係贏家
首先人地歷史直接描述發生過嘅所有事
但冇聽過英國人會同人嘈男時問你血源
咁都唔識分? 依家你係客觀討論發明柒左就問我咩血源
然後又話咩漢族 你咁講我先同你講講族就唔好撚講國
依家又搬龍門講英國嘅國?
英國一直都冇係講緊自己國土個歷史
冇比人批評果時就話人地都係同一個族
冇因為血源要你讚佢支持佢 英國就係講道理嘅地方
好似你咁? 唔夠講就帶個龍門話你也是中國人
我話新疆雲南唔係中國人又帶返個龍門話計現有國土?

典型中國人
種族黎講係 Anglo-Saxons

雖然可能你專登咁講
補充返 北愛係公投結果唔獨立
英國政府只係表態唔想獨立
事實一人一票下係唔過半數

點? 又想屈人好似香港咁洗橫手?
你試下比香港人投票獨立
北愛?蘇格蘭係脫歐之後,佢地公投係多人想獨立留歐喎
又屈?
西班牙又拉埋講? 你隻藍絲中國人眼中得中國同外國?
依家講緊英國你就唔好咁夾硬啦
哦,西班牙係無權傾獨立,明~OK
向上睇下標題啦 政治上腦???
咁你講到同中國發明有咩關係未呀
係咪要問北愛啲人點睇中國冇貢獻?
其實點解唔係中國入工業先
人口多咁多
研發野應該快好多至係架
講奇點發明
出現次數都應該多過外國呀
係帝制直接封左科技?
中國有四大發明咩都夠晒
中國:我發明左粥粉麵飯,意粉都係由中國引入意大利, 無中國,全世界都無野食

全世界:中國仲喺口腔期既bb仔
換車會,換車會呀
因為制度問題 所有新野同對社會有貢獻嘅野一定要國家做
人只係要聽話 資本主義民主社會你唔犯法做咩都得
有本事有創意你就可以做上流
間屋係自己嘅你都有心機經營啦
你幫人打工 租人屋 都唔會想發圍
中國有四大發明
粥粉麵飯
我地一次過發明東莞36式 已經超越全世界
偷呃拐騙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞