老實講,Overwatch 2 到底衰係邊?

284 回覆
32 Like 128 Dislike
唔係有副本打咩
要俾錢買過ow1
跟住就住屌隻坦做咩咁快死
6隻76
真槍game
啲休閒玩家咪俾moria玩到quit game出嗰時咪大批人del ow,樓主問少咗人玩原因,呢個係其中之一
呢個真,出埋咁多唔洗描既英
ow1逼你一定要222個期已經開始變差
ow2轉做122都算
本身吹撚到話玩到幾十個鐘同有天賦樹既pve又話唔撚整
當初ow2未出個陣所有人都係著緊個pve咋嘛
唔出pve咁洗撚摺ow1去出ow2?
升lv開箱又無撚左 逼鳩你買pass同課金買skin
就連玩當季新英都要買pass
宜家先黎直接解鎖新英又當之前買pass班人on9

同埋最重要既係呢隻game低端單排比狗玩
222之前己經差,因為出左碧姬
搞到高端就鏡像303,低端場就個個都鐘意6輸出,搞到場場都玩得唔開心
到焗住出222,但又唔無人排坦補,一場排勁耐
發展方向係去咗專業電競, 做唔到好平衡 , 啲人當休閒game
久而久之冇人玩
其實最開始出222果陣就應該保留返自由rank
一早分兩邊隊比d人自己選咪係
話說個pve 真係咁吸引咩
Ow2 屌下大陸仔,三個月內比人ban咗幾次7日
以前點屌都無
準備棄game ,一出玩到依家,無咗升級抽box ,地圖差過ow1,倉鼠拳王難打到仆街,新果隻坦又係痴9線,好多角用上手都好雞肋比佢改到,成team輸一隻角就基本上無逆轉機會。一句講晒,唔爽,屌下又ban ,死神大可以扣隻新坦同拳王少少,佢就一拳收我檔心淡啦,賣skin算啦唔好搞咁多。
上面兩條盲撐就會話用widow hs咪得又唔諗下所有遊戲休閒玩家都係佔大多數
免費緊係會多左人玩?
幾多收費game 改免費仲係冇人玩,跟住執笠?

如果多人玩咗, 噤ow 2 得會係死game?
作為一個勁中意OW1同玩過2嘅玩家,我都好認同2好垃圾,原因就上面好多師兄都講左了,主要太多好玩嘅嘢都改哂
為啲不必要嘅「公平」整爛個制度(版本平衡係睇每個角色嘅使用率、222係為左想學lol用電競吸引玩家、122係因為少人肯玩坦、on9隱分)、
太多toxic同外掛、
搞左幾年嘅pve話冇就冇、早期啲storytelling 冇哂
真,其實真係好可惜

咁就冇左個好game
唔明點解222唔好 場場都6隻dps然後自己沖出去死咁真係好玩咩
我好撚支技222喎
以前可以6條友揀同一隻英 好玩好多
逼人玩 2 2 2係死因
佢只係比賽set咪得
或者競技rank呢啲先咁set已經好好多
真係好多一般玩家唔想咁用腦咁認真玩呢隻game
要認真玩fps我玩cs2仲好啦 (雖然cs2啲大陸佬多掛到傻
唔明點解222唔好 場場都6隻dps然後自己衝出去死咁真係好玩咩
我好撚支持222喎
唔講某啲場用303勝率特別高,本身060夾到都可以好好玩,apex一樣有分職能但係同時冇限制玩家點樣夾咪又係咁樣玩;另一邊廂222令到個遊戲公式化左,如果個唔識玩坦補、或者比人禁住係spawn又冇得即場同人調
我諗係因為大部分人都係soloq 咩060夾到好玩根本幾乎冇可能
樓上講嘅6小美/torb/ genji
基本門檻太高
太多人淨係識玩2,3隻就去排rank

6v6變5v5
坦變到好忙 又要企前排又要保後排

團隊合作觀念太強
1個傻鳩可以累全隊
唔係pve吸引
而係ow2未出個陣係用pve黎做其中一個賣點
整唔到pve不如比番個ow1我
玩法搞到只可以有朋友一齊先好玩
自己玩又冇得自由走動要等埋人,又同人搶角色,玩玩吓人都冇埋,得閒玩一場等幾分鐘,邊度有人玩?
毒撚game唔俾毒撚玩
Solo攞落嚟辛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞