老實講,Overwatch 2 到底衰係邊?

284 回覆
32 Like 128 Dislike
易大師sup
真係完全唔好玩
無論自己做得幾好望住隊友送頭而輸真心on9
d每日任又係要你贏先計
AP劍聖中路
萬能良心英
好玩同平衡兩個mode可以並存
但佢del咗好玩嗰part
佢放咗遊樂場啫 冇人㩒入去
一招2技食飛斯全套
食隊友,一個廢可以累全隊,某d位難carry
Btw, ow2依家有open queue rank
可以自由揀英唔鎖死221
不過撞try hard多排會比三坦兩補打到懷疑人生
要比錢
冇電腦版
Ow2 f2p wo
本身話出故事PVE,走數
本身6個人揀咩都得,變左222
Tf2好玩過OW好多啦
apex隻隻英基本玩法冇分別喎,apex又唔公式化?
ow角色分明到,一個只可以近戰鎚嘅萊恩,同個一槍一個嘅狙擊手,同時存在係對局,點比較?

你都自問自答點解要lock222
Apex算隻隻一樣咩?
係有幾隻相似同埋每次update都有幾隻超強勢,但應該未去到隻隻冇分別掛(如果你隻隻都係玩槍法身法我同意
我間中有玩, 其實係真, 如果坦唔識玩, 你成隊已經等輸,輸出手殘又等輸, 回血鐘意打人唔奶, 又輸。

自由度好低,要求好高。
「版本平衡係睇每個角色嘅使用率、222係為左想學lol用電競吸引玩家?」

錯到仆街,ow 1大部分時間根本冇平衡過,垃圾jeff完全唔識平衡,碧姬雙盾奪命女,仲搞過隨機ban 英嘅笑話。

222點會係想學lol?,owl早過222成年多,主因係303持續咗一年,owl dps玩家冇工開,所以先222
我意思係apex大家都係拎一樣嘅槍,所以基本玩法冇分別,ow 係槍/技都唔同,仲有三個位置,六條友一隊
Apex係隻隻英基本玩法冇分別,玩家係鬥基礎同運氣,但係隻英嘅能力都對戰局有決定性影響 eg 收圈用黑市/ 惡靈開隧道,咁當然用左都唔一定贏

我係自問自答去解釋左點解lock222, 但係現實唔係咁完美1/3玩家鐘意玩坦,1/3玩sup 1/3玩打手,明顯係多數玩家想爽玩,未計佢個平衡真係做得麻麻
理想還理想,我理解但係唔buy佢
你排rank鎖2 2 2為平衡無問題,但你休閒ng都鎖 連休閒爽都無機會,啲人咪唔打
然後寧願整多個arcade 都唔肯認做錯222
Apex本質係槍驚冇得咁比較 技都重要但槍法更重要 我覺得222/122最大問題係冇得同人調clasa自由度好低 你玩坦仲衰如果你識玩嗰隻俾人克玩其他坦又屎=你成隊唔洗玩
然後坦又好靠sup 同dps支援,但係當大家被迫玩坦/ sup然後得半桶水貨仔果陣,果場又係唔洗玩
英唔夠就真
4個class變3個
Dmg多到嘔 tank同sup嚟嚟去去都係個幾隻
機兵個d大隻d可以調做坦啦
Sym變返sup之類
平衡返d人數先
其實ow1 6v6 加返個ping system已經夠做
係都要改咁多野唔知做乜
ow最開始個段時間最好玩,個個都係玩鍾意既角,唔洗就人
轉電莖比賽方向開始行緊路不歸路
然後又比D唔打機既LGASD+騎劫左隻驚
仲有咩未來可言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞