老實講,Overwatch 2 到底衰係邊?

284 回覆
32 Like 128 Dislike
輸場静静哋算好,互屌場先谷鬼氣

坦自己唔撚識玩,去做充電寶,屌輸出屌唔補

輸出自已走到遠一遠,全隊屌晒話alone

補就一個隊友都唔屌得,谷鬼氣就轉moira, zen或新英打輸出,有時dps仲高過班撚樣,上埋potg都試過
而加多左個減回血 D血追唔上 D坦DPS仲要鳩沖 真係回都廢事 自己打算
都唔係 嗰陣已經有人屌緊6 DPS
事實你玩一場兩場鍾意嘅英但贏唔到都係一樣會躁底
隻驚設計已經定左你想贏坦同補係不可或缺
然後隻驚又講counter 其實一開始就注定玩家會越玩越sweat
我覺得如果唔係硬性要你1/2/2而只係要求最少要各有一個人玩坦補最好好多
1坦呢樣限制本身已經嚴重影響坦嘅平衡 本來有main-tank有off-tank可以自由揀
家陣你想玩off-tank要班隊友好撚勁可以唔靠坦食傷殺到人先有機會
補有2個但坦得1個冇左個自由位根本唔夠人保 結果俾啲DPS捉到仆街
得罪講句而家隻game除咗咸片之外一無是處
I need healing
但係唔去保個support
開頭玩六隻Diva 一齊自爆
衰執左ow1

麻煩比返6vs6我

而家坦高壓又重要
同 Pubg 差唔多死法 (唔計外掛
成件事原本可以好休閑
係都要將佢變到好hardcore
我只係想三排 輕輕鬆鬆揼支槍
擺下pose
Dllm 唔比重複 仲2:2:2 2:2:1?
你又唔係LOL 整咗成百隻英
唔比重複 得翻好少配搭
玩多過一個鐘就覺得 好撚悶
我已經訓練到Lucio滑牆玩偷襲,有時打到對面啲輸出都怕撚左我

Lucio好呀,班隊友撚樣need healing就自己死過黎我個圈度,無血唔關我事
好多on9連Lucio都會屌

Lucio: ???
OW2唔會有新人加入到,
之前試過帶朋友入坑。
對面死神左穿右插殺到佢行路多過開槍。
反而Var多新人玩同匹配真係好平均,
遊戲性上都係Var屌打而家5打5限英既OW2

打晒字叫佢唔好單走就回到,都要發癲
冇計,癲佬周圍都係
之後好快Lucio唔做heal,全部人都互屌

風氣差到on9
我玩死位冇得唔heal反而係佢掛機
都唔知做乜
本身想回坑玩2,但搞個排隊同1代冇乜分別不了

呢隻Game冇咗Jeff走下坡
其實之前有得抽box 起碼d人會開心下
依家無撚埋
迫人課金 個體驗好差
最記得有一次死Ser補償咗10抽box,之前既暴雪好有良心,但自從搞死聰哥等事件之後就…….
佢就係見隻game個陣個期好多人玩
咪拎走想d人畀錢買箱抽
我接觸Overwatch係透過rule 34
竟然係無人屌PVE
當時Blizzcon 出OW2 係講明重點放係PVE度
果陣仲請埋一堆streamer 去試玩, 仲有直播出黎
講到會出返一代成個故仔既PVE, d 技有得配唔同組合, 好似RPG咁
又吹到有天賦系統, 打曬飛機咁

點知去真係出OW2 果日, 就話個PVE 要延期, 要等多半年先出
撚到班原本想玩PVE班玩家都嬲, 同好失望
果陣只係見到暴雪想快d 搞電競比賽, 想炒返熱隻驚
d 更新就只係出下on9 新角, 出幾張on9 地圖, 轉下天氣咁
完全唔撚care PVE, 咩消息同開發進度都唔撚講
只係一直咁講要等下, 下季可能會有, 係咁比d 假希望班玩家

跟住真係去到上steam 版 (大概上年8月), 準備出PVE patch 既時候
期待等佢出PVE 既玩家, 終於等到呢一日, 褲都除撚埋啦
臨更新前一個禮拜, 就爆出個壞消息
就話好遺憾地PVE 既開發項目, 將會取消, 唔會再開發落去
我真係屌你老母呀暴雪, 成個社群都嬲到屌曬老母, 失望到谷底
成班PVE 開發團隊不如炒撚曬佢啦, 整個PVE, 整成幾年
可以話係取消就取消, 咩開發消息都唔撚公開
成條team 真係唔知請返黎做咩, 日日返去坐就有糧出咁

去到真係上steam 果日, 首日評價就即刻去到壓倒性負評
個個都排住隊去屌暴雪老母, 而果陣只係出左幾個PVE 出黎
點知係得第一關係免費既, 其他關要你買佢個on9 DLC, 先有得再玩落去
心諗隻驚PVE 已經算小人玩啦, 仲要迫人買個DLC, 陪你一齊on99
真係撚到班玩家, 當你係狗咁, 等撚左咁多年
去到最尾係比d 咁撚樣既野玩家 (我就係其中一個 )
真係屌完暴雪老母, 都未撚消到心中淡氣
而PVP 又係另一個故仔, 上面都講左好多
2023 2024仲信暴雪真係抵死
hs hots ow d3 d4
個陣見佢上ow2 變5人仲繼續限class就知唔洗睇落去
6v6改到5v5應該係為咗排隊問題多啲
RoleQ先係懶得搞平衡先整出嚟嘅bandage fix
更新慢 內容少
樓主鐘意hea玩
但隻game為左做電競強制要你跟meta組隊
為左平衡成日改數值
hitbox aim assist 搞到唔可以當槍game睇
預告講一人堆內容,到出個時有大半話cut左

tf係無更新內容,但武器裝備組合多野過ow太多
仲無啲強迫你吞落肚既政治正確
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞