老實講,Overwatch 2 到底衰係邊?

284 回覆
32 Like 128 Dislike
都唔算嘅... 街場其實DPS出場率算平均
support 個d 先喺完全拎唔到出嚟用
只係玩0CD 500%場
真,2 玩到瞓着
1 可以打到不眠不休
辛梅塔改到俾電競專用
Mercy改到上唔到high light
隻豬改到變充電寶
得返一坦 即係變相隻坦係新手 果鋪GG緊

其實呢隻fps game 畫風同物理上真係SSS級
過左八年 我依家都覺得好靚
佢收皮真係好可惜
ow2 死因就係 5v5 少左個無左好多變數 好易陷團產
同無口齒狂斬原本應有嘅野 衰撚過 1

ow 死因就係教玩家打機 玩咩class都鎖 無曬自由
想轉class 都唔得 淨係可以用同class角
傻鳩電莖化
Ow2 人數肯定多過ow1後期,財報仲話玩家人數一直上升,粗略估計都有五十萬常駐玩家,仲係頭十pvp game。

所以隻game 根本冇死,依家只不過符合返佢競技遊戲定位嘅玩家人數,fpsgame入面咪同apex valorant 一樣level。

ow1開頭爆紅只不過暴雪行銷+時代紅利,吸引太多比暴雪美術嘅休閒玩家,但隻game本質就係競技,休閒角色得mercy 一隻,支撐唔到大量休閒玩家,比人打爆,佢哋未自然唔玩囉。

ow2對比1 設計方針就係 higher low, 大家排隊時間快咗,組合少咗自然組合diff少咗,每個玩家重要性增加,解放輸出輔助carry 的潛力等等。

作為資深ow玩家,5v5肯定>6v6。
個人認為最好當然係7v7,2坦3輸出2輔助,休閒玩家最開心的設計。
ching 對TF2 玩家係咪太有自信
每個角色個差異都咁大,每次想加新角
一定執平衡執到死
結果咪拖慢晒個更新進度

所以根結就係佢地無能力持續地
去開發一隻對戰遊戲

可能去返隻game 一開始個時,個遊戲體驗都同依家差不多
真 宜家tracer真係屌打任何sup
唔知邊個on9諗到加大子彈
啲sup生存環境惡劣到
倉鼠打打下又係咁轉,唔夠打又變波走恰鳩我
個期返到屋企 就係約fd開機吸毒
個個玩源氏半藏 不知幾好玩
隻game自從冇得揀同英開始就每況愈下
根本兩隻game黎Val似cs多過似ow
正如ow似tf2多過moba/Val
冇單機 campaign
應該話應丞咗但唔出
「Ow2 人數肯定多過ow1後期」
你都痴線
付費game變免費緊係會多左人玩架
你玩個ow初版未
玩過啊你講bastion仲有自己盾年代?
萊因係垃圾 呢個版本
搞到依家只要唔係機動坦 可以短時間無限食傷既坦 都變晒垃圾
Pve 去左邊 嬲
差唔多啦
嗰陣時玩推車可以同啲friend整戰艦
嗰陣啲大無宜家咁耐 好容易一把刀
好爽 嗰陣係咁斬 後來越出越on9
genji更加弱勢
所以整戰艦/6DVA就係好玩

122就唔平衡
真 宜家有自虐傾向嘅先玩坦
on9 你坦應該要自帶減傷啦
啲黃甲減得嗰少少
無靚trailer, deju
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞