老實講,Overwatch 2 到底衰係邊?

284 回覆
32 Like 128 Dislike
明顯暴雪懶得再搞/真係搞唔到個平衡,先夾硬出221/222

R6都唔會迫死你要用燒牆角啦
我成班fd 都steam玩
唔鍾意額外用幾廿個launcher
Lol唔會迫你兩輸出兩坦一輔助咁揀角色 你休閒排就算係輔助都可以任揀角色
唔關好冇玩事啦 衰on9

一開頭吹到幾大 出隻2又要人期待pve

屌你老母最尾乜撚都冇,當啲玩家傻閪咁
仲玩得落手真係自願做狗
lol個學習成本太高
係, 根本係死路
小人玩 > 無心機改 > 再小D人玩..........

由佢正式斬左真正PVE mode 開始,
隻game 己經無得再返身
因為連做game 果個都放棄
仲點會有再燒起passion
只會係咁死有咩好玩
當你想認真玩嗰陣隊友出5個半藏,真係屌出嚟
而家隻坦死左就等滅團
都唔見得好玩好多
暴雪食撚屎
LOL同OW比團隊合作真係得proplay層面會及得上ow
DOTA類暴雪仲有隻HOTS
依隻先係真正講團隊合作既推塔game
依隻冇得英雄主義硬carry
逼人2-3分鐘打一次團或者放棄地圖事件去做其他野

但依隻當初太大咬想食電競錢
蝕左勁多錢就停左更
又一個大好IP畀暴雪玩死左
當年可以唔改quick play
加unranked practice mode跟ranked format
排啱隊想鳩就鳩想練就練

結果最後逼人去遊樂場兩邊都唔討好
quick play 都係繼續鳩 遊樂場直程無人排
認真答
ow當年真係最有潛力嘅fpsgame
出個陣網吧全部都係玩ow 個陣俾人叫毒品ow
個頭起得極好 更新都算正常
直到ow聯賽出現開始平衡崩壞 平衡為職業聯賽服務
普通玩家食曬屎 303時期最on9 無腦陣容
對面303你唔出根本無得打
到最後222陣容又出現雙盾版本 導致所有槍係廢
最後都係變埋身肉搏
最最最on9係拳王呢隻輸出 當時係可以一拳打撚死人
然後再殺你兩個輔助再絲絲然跳走
當時幾多輔助main直接棄game

好啦跟著開始搭雞棚話出ow2 然後專注開發
ow1兩年無更新過 到大家等左幾年先話pve劇情mode取消 最撚燥呢樣 dllm
講翻遊戲問題
ow2最大問題得一坦dllm 邊個會想玩坦係不斷挨打
以前雙坦打配合好玩好多 宜家一坦 資源傾斜曬去坦到
因為你坦一死 你全隊等含 加上個玩法多數都係佔領
你無坦係唔會企得住
到最近更加on9 加大左子彈體積 更容易射中人 輸出係咁射鳩你
再減15%治療
真係dllm搵邊個玩坦 以前我都偶爾玩下坦
宜家玩坦嘅真心見下心理醫生 似有自虐傾向

再講嗰匹配機制係on99 強行50%勝率
你連勝之後必然係連敗 會比啲弱智隊友你
就算最高rank場都係咁 大家互相食分
最後都係原地踏步
加上國服收皮 大陸仔湧入亞服 環境差到on9
又外掛又嘴砲又鳩玩
你玩埋我嗰份 on9game
我玩下apex 舒舒服服 起碼單排啲隊友開mic仲聽指揮交流 環境又好 死左大家都係講可惜可惜 nice try
ow輸左就捉戰犯 dllm
小美真係on9 改到無凍住 玩撚咩
傷害本身低然後又近距離慢慢噴
高成本低回報 出場機會0
乜野無得stack 限222 拳王碧姬平衡呢d其實都小事

最大問題係echo之後擺爛左兩年無新野走左去整ow2

期間停撚哂所有更新,d人玩到悶自然走
從來休閑玩家一定多過班電莖撚
好多驚廠一認真搞電莖就趕晒啲客走
係咁改嚟改去 搞到隻驚咩樂趣都冇晒
最後連班電莖撚都唔撚玩
而家一見到啲驚主打電莖真係不了
支那美其實宜家都算「可用角色」
保排counter tracer 同 genji 其實常見
起碼比賽都會見得多
你同緊咩比較先
轉珠呀?
唔關事 佢個對手TF2 6年冇update玩嘅人數都多過佢
倉鼠肉一舊嚟㗎咋喎扎莉亞可以用萊因去counter
前一排玩 好多次入嘅場都係人地走嘅場啲局已經輸硬
Cs2多人玩 定 valorant多
又係嗰啲比賽用
暴雪改222
就係因為太多好似樓上啲英雄主義toxic player囉
轉咗222之後少咗toxic player咪少咗人
唔好玩就唔好玩架喇 要比較既咩
TF2有得自己整圖
OW個工房得啖笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞