老實講,Overwatch 2 到底衰係邊?

284 回覆
32 Like 128 Dislike
Ow個經營(由其ow2開始)
手法真係重差過apex
冇咗PVE 好多人因為咁又走咗一部分
玩黎玩去都得果幾隻角色
其他角色可以唔洗玩
Rank我只玩過1,重要係2兩位數分數

我覺得佢夾硬要222(而家好似221 ?),只係證明佢地咁平衡越嚟越差
作為sup main改222簡直德政
以前場場得我一個做補
未興303個時
個個揀攻英爽夠就I need healing
純粹大亂鬥咁爽射
不過ow2改到得返一隻坦
坦位決定成隊命運
好易一面倒
咪就係衰背信棄義
但LOL面對同樣問題都未執
1. 一味幫D角色標籤LGBTQS+ 但對遊戲內容就完全唔改進/每季改少少野就話自己有聽取玩家意見 根本係拖住黎做 博公司唔炒人
2. 一開始就只係為左刪去抽箱機制而出2 所謂PVE只係為左呃忠粉入場 有心做果班已經一早走哂
3. 因為網易冇續約搞到強國玩家全面進場 外掛多唔洗講 仲要開咪問你識唔識講佢地D語言 一話唔熟仲會排斥你(唔想同你玩)
幾時還返Mercy 招大比我
好掛住我啲一次救五個嘅highlight
我算係俾拳佬打退個班
依家Apex大漏洞就返去quick play過下手癮
因為LOL個比賽搞得好 時不時就有人跳番個去打
拳佬ow2有幾日都係無撚敵
跟住極速下修
有跟開拳頭

但暴雪d營運應該係同ea同級垃圾,什至更差
拳頭應該點都好小小掛
但LOL面對同樣問題都未執
冇跟開拳頭

但暴雪d營運應該係同ea同級垃圾,什至更差
拳頭應該點都好小小掛
最主要以前有好多野可以補償技術唔好, 好似辛梅塔個傳送去偷雞放係人地後面係咁出人, 用陣容, 6 dva 射3分咁突破, 兩三隻76, 夾硬盾都射爆, 技術唔好都可以有其他方法贏到

而家變左直接玩家技術定勝負, dps 定型,仲一定係兩隻, 變相一定係斬人地隻補, 局局一式一樣, 又冇其他方法補償到技術不足, 角色冇新奇玩法, 人地lol 都叫可以拎隻support 打中路, ow2係完全冇趣味
一代淨玩小美 二代小美改到廢柴咁 棄game
一代當紅個陣 啲更新patch 太過着重電競同輕視休閒玩家 搞搞下就無人流 得翻班pro係到玩 無休閒玩家撐住人數咪收皮
其實有open queue,不過唔可以重複hero
6 mei
一代個局限性冇咁多對新手入坑friendly
唔使焗死話一定要玩正規隊
簡單嚟講就算鳩玩都得勁開心
9成角都有可玩性
用攔路豬扯人落街
mccree同半藏可以考你預判同開大timing
炸彈鼠玩陷阱又正
源氏識玩可以隊冧全部人
小美support冰牆同自保又正
Tracy走位靈活又高攻
法拉配Mercy神組合
Lucio玩parkour推人落街同大招救場
仲有大把角勁正
初代真係玩得最開心 讀書嗰陣晚晚打通宵

去到出拳王嗰陣時就已經冇玩已經開始覺得變質
真 perfect night正
咁可以改弱嘅
改低坦嘅輸出、多啲禁補技之類

而家固定分職業明顯係平衡唔到/ 放棄平衡
早期一坦一補四輸出係最好玩
同埋嗰陣有分防禦角
就算非坦非補都可以係輔助
(雖然冷門,但偶爾出場個化學作用都得意)
佢仲要外掛問題嚴重,要d player自己放推唔比外掛贏
好玩係好玩
佢主要係營運問題 暴雪cap水cap到傻
完全當玩家戇鳩
再加上佢本身話2主打PVE 但後來又除消咗 所以個個咪嬲
以前一大班fd打機
5個人就LoL 6個人就ow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞