有冇人仲係起飛前兩小時,就已經去到機場check in counter ?

451 回覆
2347 Like 37 Dislike
其實兩個鐘都差唔多,又要早30至45分鐘到登機閘口,搞下搞下都唔係好多時間剩
我驚要3個鐘咋
2-3夠架啦
比你笑死就真係基本 幽默到咁
有時唔記得拎震蛋,上到機就好悶
1010去到日本買PASS每日得果幾百MB...
咁份工點
三個鐘
大把連燈仔教你
最遲入
排隊scan 行李過海關時
不斷同人講 行開畀我上先
隊都唔使排

入到去 等 last call
叫名先
慢慢不斷咁樣摷boarding pass
全機人等你
旺季3個鐘真係要
有啲airline夠膽死剩係開一兩個counter
前面又有啲遊客又唔識英文又多行李 要搞成10幾分鐘先check in到一個
啲鬼婆做嘢又慢 幾十人排緊隊仲妹下妹下
可以share用,你一條毒撚去先自私用sim卡。
如果入lounge食 要早3個鐘
起碼3個鐘 你個段時間多機既話仲大獲
早兩個鐘好基本,有啲機場直頭早兩個鐘都太趕
我坐高鐵都會
6點收工 8點鍾機

Online check in

一個鐘直接仆去機場上機應該得

黎緊會試試
一人一張sim卡都抵玩過wifi蛋
又要租又要還又哂時間connect又要袋出街又要叉電真係過時產物
識玩一定係咁玩啦 check in直頭等佢職員嗌final call隊都唔洗排tim
歐洲要3個鐘,冇self check 都算,counter得一二個人… 仲要慢慢同你check in, 然後條隊打晒蛇餅
我唔想因為on9遲到而要俾多幾千蚊買張即日走機票,所以最少一定早兩個鐘到機場
以前要係深水埗買sim卡果陣會驚張sim卡用唔到租多隻wifi蛋
而家直接買漫遊算 都係廿蚊左右一日
香港出發通常都最少預早2-3個鐘,online check in + 自助寄行李方便左好多都好,總係覺得如果唔預早有咩突發情況就出事 但touch wood 暫時未試過。而家手機又可以打機上網煲劇,入lounge食少少野hea兩個鐘一陣就過啦,十幾廿年前就話早去無咩野做
係驚塞車,寧願預早啲,早兩個鐘其實只係啱啱好
過來人
你勁fun
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞