有冇人仲係起飛前兩小時,就已經去到機場check in counter ?

451 回覆
2347 Like 37 Dislike
正路都係
有次遲左 起飛前一粒鐘先去到
驚到嚇死 好彩仲俾我上到機
點會 上次入the wing同the pier都唔係好多人
寄倉兩粒鐘 唔寄倉一粒鐘都算係general rule(歐洲短途可以再遲啲添
唔知點解呢度咁撚多人咩起碼三個鐘
前排有個post條撚樣兩個鐘先到機場,但寄完行李慢慢去食嘢拎wifi蛋,搞到上唔到機,佢好意思開post屌間公司,但完全唔檢討因為自己無上機搞到全機人要嘥多咗時間等拎返佢啲行李落機
3個鐘 驚有咩意外
1點飛11點到
1號飛31號到
因為911之後全世界倒退返廿年
而家好多機場安檢嘢都係911之後先開始有
知唔知咩叫so far
我都慣o左早2小時到入閘之後慢慢食野hea下, 不過發現依家機場店舖晚上收工, 有時坐凌晨機會買唔到水飲....
早2粒鐘是基本,
入難民營食魚蛋米+啤酒,Hea下就夠鐘上機
如果入CX Lounge就再早多少少到機場
入去狂飲cathay delight, 上到機再飲
遲左咪買下班機囉, 除非美國澳洲啫
驚咩?大家都係等架機上機啫, 咪大家一齊遲囉
安檢有有精準SCAN你?
以前無安檢好爽, 好似搭地鐵由九龍塘去旺角咁快
呢個post起碼有100個user入黎留言係為左講自己入lounge點點點好肉酸
我有時早6個鐘以上

羽田6點走個d
一律3個鐘
香港出發前時間唔值錢
外國回程就驚返唔到香港
唔係早兩個鐘咁早幾多??
多數都係一個鐘多啲
去過歐洲就發現香港機場做嘢真係好快
喺馬來西亞試過入機場
check in排長龍
離境又排長龍
搞到早好多去都差啲收皮

自此我一定早3個鐘到
前排係外國去機場得返1.5hr, 去到機場門口airline 已經打電話比我
之後land左落地過左入境(直衝E-Gate)去到baggage area件行李已經係行李帶度轉緊
外國真係可以慢到排你大半個鐘出境
都未計排check in同安檢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞