有冇人仲係起飛前兩小時,就已經去到機場check in counter ?

451 回覆
2347 Like 37 Dislike
睇到有d留言
先發現點解咁多人cow唔到女
咁幽默
都係2-3個鐘
寧願早到,好過到時急急腳,有咩唔記得仲有時間返轉頭
不過呢家香港多咗自助check in真心快好多
如果同一班機有人龍真係唔驚
溝到空姐未,係唔係仲做緊廁所裝修
班人唯一攞到既優越感都要比你笑
見到條隊啲人班機遲過自己半粒鐘
一向早三個鐘以上, 其實check-in, 過海關, 都花唔少時間
入到去, 慢慢行, 去吓廁所, 都差唔多夠鐘
如果入到去先食早餐就更加覺得唔係早得去邊
唔好話
真係好多人 尤其女仔
成日以為已經攞左/長期擺手袋
然後經常唔記得自己會換袋執袋
有個ex就係拍心口話自己攞左回鄉證
然後去到落馬洲先記得前日揾唔知乜扭曬手袋啲野出黎
無執翻個卡套入手袋然後要打道回府攞
係香港安檢先咁撚求其,你外國真係摸撚勻你全身,鞋都除撚埋再過機,尿袋逐個睇下有無超過標準,所有電池拎出嚟逐粒睇。

叉電線
電池
尿袋
雨傘
電話
notebook
ipad

全部都要拎晒出嚟攤開過機。
攞完boarding pass咪出返市區
攞完boarding pass咪出返去返工
雖然上面有條友拎入the wing黎拎優越感
但對住網上一班唔識既人拎優越感有咩意思
係咪自卑到咁
機場麥記(去果程)永遠都係最好食
香港我預兩個鐘,bag drop 過關食野痾屎時間啱啱好
外國我預三個鐘,其實係多左,不過成日驚塞車呢樣嗰樣,所以都係預鬆D

無話邊個好D,我都佩服D人一個鐘前最後final call 前上到機,只要唔影響度人其實都好勁
外國check in counter 同過關都可以好慢,你因此上唔到機係你問題
我4月大阪番黎等hand carry 行李安撿排左45 分鐘
當年岩岩開關個星期六飛去三日兩夜
我都排左成個鐘驚上唔機
佢同你都應該要罰錢
玩撚到爛on9仔
樓主呢啲窮撚
入唔到貴賓室
緊係會on99 臨last call先仆撚住入機場

我去親機場都起碼早5個鐘
先一餐做完massage沖完涼瑞飲幾杯先慢慢上機
樓主正loser
試過加拿大國內機 on board 前30分鐘先到機場,係海關閘口問人可唔可以比我打尖 然後氣都未唞順咁上咗飛機
要預時間排隊
早3個鐘
周圍行乜都睇吓
淨係禁區disney shop都好多野睇

有次同朋友去旅行
佢又例遲 我唔等佢就入禁區先
佢係咁whatsapp我叫我等埋佢cls
最後佢last min先身水身汗跑到gate
仲話咩時間啱啱好
之後冇再同佢去旅行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞