有冇人仲係起飛前兩小時,就已經去到機場check in counter ?

451 回覆
2347 Like 37 Dislike
下,點解唔去嗰日先攞
仲可以諗係咪人哋問題冇提你
唔係掛?
呢啲情況啲staff自然會安排㗎啦

兩個鐘前到一定會畀你上到機
屌,電腦用hotspot咪得囉
永遠係最後召集先到
咁點算最後?
佢真係on lung 79 ga
香港機場係跌緊但相對多 staff 同地點方便
航班改時間都比較少同早通知
早2個鐘都好夠入lounge chill下
外國就仆街好多,有d 機場staff 又少又hea,security 又長又耐,airline 改時間又遲通知,你唔早3個鐘真係有時攪唔掂。試過改早左真係狗衝機場,過 fast track
平時早極都係早1-1.5個鐘到機場

有次最印象深刻係1700機去台灣
1500係屯門出發
1600先到機場
之後狂奔去二百幾號閘口 去到先知同ONLINE CHECKIN比個閘口唔同
之後睇返牌又開始狂奔
岩岩好趕到最後時刻上到機
上到機就已經即刻起飛
你真好彩
屯門去機場一個鐘係咩事
我有啲焦慮症,啲野check幾次
即係,如果有個朋友打電話畀你
佢問你第一次自己坐飛機去旅行有啲咩要注意
你哋都唔會提佢要提早兩個鐘去check in?
大約啦 果陣架E車唔係行屯赤 要經屯公落東涌
就係擔心自己做漏功課
先至專登打俾個成日去旅行朋友
請教佢第一次坐飛機有咩注意
咁都on lung 79?
人地有冇提你,你自己都識上網問啦,你買機票或者online check in 嗰陣,個系統應該都有提你要留幾耐到機場
5點機3點喺屯門仲搭巴士....
屌你老母
20年前左右嘅事
佢點知你講既有咩注意個範圍有幾闊
唔知要幾點到機場既你唔識自己問?
個fd點估到你會弱智到連要提早去機場check in都唔知
上年去曼谷我係下午1點幾飛,早4個鐘先啱啱好。
先排免稅單蓋印排咗1個鐘,起飛前3小時checkin之後食lunch。
安檢同過海關真係排到㷫,太多旅客做嘢又慢counter開得少,呢度搞咗差唔多1.5-2小時。
登機閘口又遠,行起碼10分鐘
佢都on9 gala
同埋你地係興約係上機個閘口度等?
正常唔係都會早一日講定幾點機場邊度等?
自己一個去
wa diu, 我04考AL都覺得你柒。嗰陣未有電話上網,你都可以去你嗰間u 嘅library 任上la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞