其實支付寶真係好方便,我承認以前我太偏激

255 回覆
61 Like 891 Dislike
琴日見班大陸人搭巴士,個個曬幾秒嘟個qr,用八達通既人就邊行邊拍卡
你直頭係中國人榜樣

其實點解你地咁憎警察
https://lih.kg/3389101
we7呢?
負皮一哥!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

其實點解你地咁憎警察
https://lih.kg/3389101
吓,你小兒麻痺?
樓主扮乜嘢呀,根本就係打手,pin this la

wechat pay hk 同alipay hk 係咪兩個app 上深圳已夠做?
https://lih.kg/3664476
建議以後8達通一條隊qr code另一條隊
我一拍就得
唔洗等人慢慢掃
早幾個月坐電車,兩隻支西落車俾錢時scan唔到Qr code,個司機特登唔開車,等全車人怒睥佢俾壓力兩件支西。

全部人無出聲,食花生睇佢兩個點死,無人幫手。反而係個菲律賓姐姐出手即刻入$3解決件事
出門口之前就開定呀
樓主標題第二句做多左啦
偏咩激啫
好老實 講方便夠八達通apply pay咩
太明顯了吧
責任全在司機!
做乜撚野唔開車?
幾蚊雞驚人走數咩?!
你用debit咪仲無保障
用credit card都話有可疑交易可以dispute
仲有credit card資料又唔係permanent
你鐘意嘅話夠可以每個月打上去cs叫佢換過個card number
冇左啦
我好少見人開post講payme屌打其他乜乜柒柒
係得支那宝同微訊支付啲用家隔一排就出post吹奏
支那化,乜春都支付
無用過就唔好係度搞笑啦
payme都用得
所以2款我都有用,
點解要叫人收皮?
是否你太廢
小支支由 2018 年開始吹奏乜鳩新四大發明
高鐵、網購、行動支付、共享單車
原地踏步到癲
黎到 2024 都仲係吹奏緊
搭地鐵入閘果時
見支那人企係閘機
慢慢打開個支付碼去掃
阻我10幾秒
我都屌佢老母啦
10幾秒唔撚行過隔離閘機?
無可能部部閘機都有人阻住掛?
人地On9姐, 你更On9!
睇呢個post就知點解個個返大陸玩
仲吹捧緊用現金方便
我返大陸坐地鐵加左深圳通落手機, 出入閘都係啪一啪部手機!
反而係大陸消費都係開支付寶掃QR Code, 啪機消費仲未普及!
用返支付寶拍都超快
即係去到2024日日都講把握大灣區/一帶一路/前海機遇
腥港廢到2024年都未把握到
好多人都為咗慳過少少/ lam果少少著數用埋啲Alipay, wechatpay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞