其實支付寶真係好方便,我承認以前我太偏激

255 回覆
61 Like 891 Dislike
網購唔用HSBC red card拎4%回贈証明你係弱智
未用過唔知
但班契弟行到埋去先慢慢開apps
同收埋張八達通係銀包或者袋埋到閘口再慢慢捽果班一樣on9
btw 都係女人多
咩會員儲分掃code 你講緊乜嘢情境?
邊個夾埋一齊講呀

指出嚟呀

一陣 一陣
你呢d就中立用家意見
真係唔似果班盲反廢青
用都冇用過就係度話唔好用
(不過佢地把口就話唔好用
現實偷偷地用 攞緊著數你都唔知)
d老野仲醒過呢班廢青
打開手機篤兩篤比完錢 又識得充值
係得班廢青思想固步自封
唔知你 up 乜春
一定要申請hsbc red card?

btw,幾廿年人一張信用卡都無申請過,
我上邊講既信用卡其實我剩係用debit card,
所以非常唔接受任何商戶會有我張卡既資料留底,
你既言論都幾顯得你響井底
on鳩鳩,你嘅方便係指多店舖support? 時間呢?你個人偏激唔好賴落8達通到
佢地邊識咁多功能
人地嗡乜佢地跟口水尾跟著嗡
你果d手機電子會員卡咪又係咁原理
開app等佢掃code
呢d又唔見佢地反喎
跌野係無得避免, 同埋唔一定係跌野, 亦都可能係比人偷野!
可以做既係, 如何減少係跌野/被人偷野時既損失!
PAYME好撚慢
應該用人地解到鎖做前題

跌左八達通, 都係一百幾十
跌左電話, 人地解埋鎖, 跌幾萬
見親d撚屌響隊頭阻撚住就係佢
所以咪唔應該用「跌野」作為前題去八達通 vs 手機付款囉

要比較既
應該係實用度、方便度、安全度之類
其實而家越來越多野 bundle 落手機度
風險根本高到癲左
日日咁多人跌野, 究竟佢地係想跌定唔想跌呢?!
唔知你 up 乜春
跌野係無得避免, 同埋唔一定係跌野, 亦都可能係比人偷野!
可以做既係, 如何減少係跌野/被人偷野時既損失!
所以咪唔應該用「跌野」作為前題去八達通 vs 手機付款囉

要比較既
應該係實用度、方便度、安全度之類

你係咪Kai Kai地架!
跌野咪講緊兩者既安全度囉!
試下聽日中環金鍾轉哂淨係QR 出入閘, 肯定日日打交打到出煙
apple係美國敵對勢力產品
但八達通 同 電話係「跌」方面既機率有大分別咩?
再比較埋跌左之後既損失程度
手機既損失遠高於八達通喎
咁樣比較的話仲有咩理由要用手機做付款工具?
一邊行過去閘機, 一邊開定個QR Code, 再加上熟左將手機放邊個位易嘟d既話, 其實係同啪八達窿無咩分別!
日本人都用qr code比錢又點睇
如果前面那個多過一秒,請問你平時是會點的?🙏🙏🙏
你諗真係會個個開定個QR code ? 就算開定你估會快?
其實都係習慣問題 ..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞