其實支付寶真係好方便,我承認以前我太偏激

255 回覆
61 Like 891 Dislike
預設左熄屏啪NFC咪即係好似實體八達通咁, 都係唔安全!
遲d Android都有熄屏啪虛擬八達窿, 我個時都只會留百零蚊餘額用黎搭車!
剩係網購會用,其他場景都真係方便唔過八達通
Boc pay呢
變咗WFC
試過一次carousell 賣嘢,條友用BOC pay 焗住開個account 玩,之後都無再用過
開個app 出嚟又慢,又無特別功能
次次見啲qr code 傻尻係收銀到禁禁禁就好撚炆
咪撚阻咗哂啦屌你老母
邊有禁禁禁啊屌你!
開App, 再開付款QR Code界面!
明明係禁禁, 2個步驟姐!
仲要整shortcut阻住晒 手機八達通一拍就得 弱智五毛真係多花臣
有Apple Pay/Google Pay唔用,用啲on9嘢
馬雲俾人打到要著草
樓主小心擦錯鞋歸錯邊
得罪講句paywave仲撚耐
有Apply pay同octopus on Apple Pay已經羸曬
你慢慢開app等佢load

用信用卡㩒power兩下就俾到
八仔更加乜都唔使㩒拍部機就得。

你支那寶做到先講方便
淘寶免手續費
八達通加payme 已經俾晒啦
講真話 拉

唔跌咪得囉

你用「跌左」為前題
咁八達通跌左,輸極都係千零蚊
手機跌左,直接可能就成皮野
咁用八達通安全好多喎

點會咁樣比較
Sor
八達通同Apple Pay 已經贏晒所有online 同offline payment
除左消費卷之外 真係冇乜用
點解你d選擇可以錯9晒
係大陸.....係香港差唔多時間, 都係3-4秒
又要 ID COPY 又要影晒相咪搞。我同CS講既然你哋拎我咁多私人資料,係咪應該支付寶係咁易都要俾返張BR副本我留底。
日日咁多人跌野, 究竟佢地係想跌定唔想跌呢?!
市集好多
其實信用卡同alipay 差不多時間

有時信用卡你要等埋張收據仲耐
講嚟聽下有幾錯?唔好打句嘢就當自己最醒先得㗎,
當初唔知轉數定fps啦要用部token機好撚煩,
alipay 係相對方便喎,咁咪用囉
網上有4% 回贈先叫我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞