其實支付寶真係好方便,我承認以前我太偏激

255 回覆
61 Like 891 Dislike
百貨應百客,邊個快手咪揀邊個,
係要死牛一面頸,明明交通工具一定八達通最快,
就同你講咩支那寶,掃碼暴龍,
明明PC 網頁版俾錢,就同你講Applepay,
都唔知可以點樣pay,
往史啲香港人自稱轉數快,靈活變通,醒目,
家陣有啲會員仲㒼塞過啲老嘢
現金都多過一秒,甚至paywave都係
你叫班傻閪點駁
所謂既先進但不文明
咁你老母連埋手機一齊跌左既話又點計?!
ching 好幽默
咁夠有人張八達通唔放銀包啦
你夠連埋個銀包去講
你都弱智
乜撚野solution唧
唔用洗撚理 左㩒右㩒
本身已經唔方便
八達通apple pay就真係solution啦
咁apple pay 都要死
我有生之年都會無
成日畫面出咗個tick 拎走又話未俾到錢,
講真,八達通個技術真係無哩啲問題
知道對方係賤種黃屍, 你仲好聲好氣覆佢, 你就輸鳥......
alipay 可以 offline payment 未
原來八達通係黃
boc pay真係一個joke黎
個target同定位係錯曬
個名又改得衰
(排除政見,個人覺得payme同支付寶係個名係改得幾好)
後生既唔會用中銀
會用中銀既多數都係廢老
廢老又唔識用呢啲比錢app
boc pay做到既野所有支付工具都做到
但完全凸顯唔到用佢既原因
我真係未聽過有人夾錢食飯叫我一陣boc pay翻佢
現金找錢超過一秒你係咪死全家呀?
由幾時開始
支付變左通用詞
明明叫開繳費、付款、繳付之類
支乜能
有啲app 內置支持applepay,
但未試過開住pc上網買嘢係用到,
google wallet 係咪超前過applepay?
7仔買10蚊嘢金牛唔使找
死基層你見到我偷偷留下負皮

其實點解你地咁憎警察
https://lih.kg/3389101
海外比錢又抵又方便
去日本收Alipay嘅地方多過Apple pay,Alipay重要唔洗硬食visa 1.95%手續費
我多數電話or app 買
揀payment 就有
apple pay 就唔知,未用過 iPhone
你講開呢句

其實點解你地咁憎警察
其實點解你地咁憎警察
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞