其實支付寶真係好方便,我承認以前我太偏激

255 回覆
61 Like 891 Dislike
而家payme功能得番
信用卡增值$3000,入番落銀行,下個月先找數

食飯夾錢用fps仲方便
無問題架, 鐘意用乜咪用囉
我鐘意用八達通因為夠快
你鐘意用乜有你個原因, 關我乜事?
可能真係基層先用
可以交埋水電煤税又唔講,PayMe頂盡咪比下麻雀數
玩完好耐啦
payme執笠未
豬富寶好處係唔需要有信用卡直接銀行扣
八達通小數目真心比較方便尤其係舖頭但係有limit同需要增值

外遷港人回港恩物
佢地唔知有咁advance功能
講真用都係睇場合用
搭車我會用8仔
超市比錢/餐廳食野用支付寶
拿,呢D真係思想要開放,國家要人開放。樓手666
m記 openrice, panda, hktvmall
7仔 ok 百佳惠康

信用卡都得啦 ON9仔
當初唔想俾太多資料落八達通就無搞,
同埋佢有得鎖卡係一回事,
講到尾係唔想留信用卡資料響伺服器
佢係話大陸嘅支付系統 唔用姐

做咩姐你
越快係越唔安全!
八達通剩係會得百零蚊用黎搭車!
因為八達窿一跌左, 人地就可以即刻去7仔盜用你卡入面既餘額!
而支付佬, WechatPay呢d, 你唔見左部手機, 人地唔知你個解鎖手勢/密碼, 入唔到部手機, 根本無可能盜刷到!
回贈太低
現形?
中肯
黃屍表示駁唔到!
當初係無得揀,可能信用卡交易費貴,
有啲網店剩係開入數,alipay,we7,八達通幾個,
八達通又有限儲值金額,交易上嚟又麻煩,
我自己揀既首選永遠都係paypal>alipay>信用卡,
paypal 方便在登入就完成交易,隱藏信用卡信息,
alipay 掃個碼都要拎部電話,但都唔會洩漏信息
黃尸其實都唔知自己反緊乜
google wallet都有掃碼功能
同埋qrcode呢d都唔係支付寶發明
次次喺7仔就係你呢啲人阻撚住晒
嘟極都嘟唔到
apple pay都有八達通
一拍落去就比到錢
支那人未用過真正方便嘅先會吹奏QR CODE
傻西
哦,依家又單講一樣
其他又夾埋黎講
自身要用到既,唔算?
見到前面啲柒頭要開app嘟qr code就唔開胃,阻撚住晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞