其實支付寶真係好方便,我承認以前我太偏激

255 回覆
61 Like 891 Dislike
成個po個主題都講緊支付

乜撚嘢夾埋嚟講?
Alipay > fps????
點解咁多負皮
根據《法定貨幣紙幣發行條例》及《硬幣條例》規定下,所發行的紙幣和硬幣均為香港法定貨幣,是一種有效和合法的支付媒介,但香港並無禁止商舖拒收法定貨幣的規定,即商舖可拒收港幣。
出門口之前就開定
串到丫
你老母含撚死啦柒頭
屌你老母臭閪死柒頭柒閪臭撚臭閪死基層
柒閪
中國人一向專打自己人
如果唔講網購,信用卡直接掃響多數場景下同八達通差唔多方便,頂多慢,
qr code 俾錢無一個絕對既使用邏輯既話我覺得都仲係戇鳩,
有時要我出code俾人睇,咁我網購開梗係覺得自己掃人地個code,
咁俾code 都唔緊要,好似老麥地鐵嗰啲固定鏡頭就成碌柒咁左扭右扭,
有時去啲無pos 機既檔口,餐廳俾code 佢又叫我掃code,無次可以順利俾錢,煩到嘔
你知唔撚知點解中國有Apple Pay, Google Pay, VISA, Master, Paypal 咁多野都故登整多個支付寶, WeChat Pay 出嚟呀? 係因為上面嗰班暴發戶啲黑錢入唔到落銀行唔轉帳見得光,冇得開信用卡同用online payment,以前淨係可以一疊疊銀紙咁拎去洗,所以就佢地啲貪污人口架
我地依啲做正行既低等生物一早可以用其他payment做到個一嘟/Face ID 比錢啦,仲要係有銀行做support個security,國際通用,你唔係為咗賺佢地啲污糟錢根本唔洗用
為反而反 比左solution你
你又啞吱啞左
睇你都係果d鍾意搞搞震既人
比現金係咪要落地獄
係 咁點?
講咗轉數好煩,佢要拎住部機入個密碼兩次,
fps都唔好得去邊,首次使用既商戶要登記又乜又柒,
其實你有無用過㗎?
樓主你喺連登出alipay好好用咁嘅post
預咗被人屌老母架啦
伯母真係慘
部分會員既視野好狹窄,抗拒支那服務/產品,
成日屌鳩八達通食老本廿五年,
但到有新嘢出嚟亦唔願意去試用一次
睇隔離gps po都知
人地話高德好用 佢已經一口ban左
你問佢點樣唔好用
佢剩係識答你簡體字無繁體
其實佢根本冇用過 心虛
黃屍係中國人入面既敗類!
呢d就中國粗口
一陣講其他又夾埋就得
依家講就要分開話只係講支付
多鳩餘 你join會員嗰陣儲分都要掃曲架啦
高德試咗但不嬲唔支持,
N年前去支那焗住用,要既權限太多,
明明地圖導航app,要電話,通訊錄等等權限,
後來全部拒絕del app,

舊年話開國際版,唔支持郵編地址搜尋即係廢,
都係del app 算,唔清楚香港好唔好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞