崩壞:星穹鐵道 (28) 準備抽卡卡瓦夏

992 回覆
4 Like 6 Dislike
咁搞法上1命好似好啲其實係符係大傷害AOE俾人打死,我先抽黎擺下先,有需要先用
有符直頭唔洗抽兩者低命都係差唔多
符會死多數係打唔夠快 再唔係換豐饒
換0+0豐饒上唔到負面
傑哥又保唔住,同每個up生存位都有試過符已經係最好,砂金好似定位對單,符係對群
有符抽來做乜
砂金一係比d冇生存位嘅新手
一係就砌追擊隊
超級長草期
下半好似咩活動都冇
砂金係咪用死水套?
因為保人方面,
砂金感覺上仲好過符,
砂金上盾某程度上係做到存護+豐繞既效果
一句平均10蚊人仔,對鷹角黎講點會貴

大部份大陸抽卡手遊一開始冇考慮過劇情內容配音呢樣嘢,導致劇情內容都冇考慮過讀出嚟,一讀出來唔係噚氣就係中二病到極其尷尬;製作團隊又冇適合嘅人才,有經驗嘅配音監製、CV長期比做3A果批國外大廠同騰訊網易米記book哂;製作工期亦都冇騰出時間去做配音。

而鷹角啲game就係唔配好過配嘅典型例子,唔配音玩家Skip 完然後上網睇攻略抄功課上抖音B站睇Up 主壓縮過嘅10分鐘大綱劇情解析,劇情體驗會幾好;

一但配左音,玩家聽住本身已經配得差嘅配音,認真咁看待文本嘅時候,個劇情問題就現晒形。來自星塵其實大綱同立意都唔差,但實際文本同演出基本零分,連累今年舟嘅劇情文本開始比玩家認真審視,劣評多咗唔少
日常來
仲有三個禮拜等
好難頂
睇左一下抽卡統計,砂金同隔離娜維婭差唔多,但崩鐵冇咁多新玩家抽復刻,韓國登頂真係估佢唔到
本身難題10都過唔到
抽左狙砂金2+1之後一夜間難題12全過
聽聞hanser配一句100-300蚊人仔
10蚊句應該係新人配音先得
超3h
Hanser 屌過呢單傳聞,佢本身就冇咩人搵佢配遊戲,一句100-300人仔等於幫佢趕客

唔少大陸同英文CV有講過逐句收錢嗰啲Job, 通常都係齋錄戰鬥語音,一個session 10句都冇。如果錄劇情嗰啲,通常計鐘數收錢,廠商嗰邊如果準備得好,唔少長篇劇情都係幾日就搞掂

就算中配真係一句100-300人仔,2021年打後大陸遊戲基本都係主線劇情全配音,舟成日號稱自己中國二次元手遊半壁江山,點會因為錢而配唔成音
仙舟劇情好on9 但冰星同2.0 2.1都幾好既

希望keep到
追擊隊已經成形,全部差行跡
真托砂阮?
0+0真,0+0托,1+1阮,同0+0砂,係諗緊到時升完行跡,砂夠唔夠4千防,補唔補張專落去,真托未升行跡
0+0真理rj咁既力
都要睇你套裝嘅,我想試下當3個C咁打人
我而家心大心細
升真托定黑卡
真0+1 托1+1 砂0+1
黑就1+1 卡0+1

追擊定dot好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞