崩壞:星穹鐵道 (28) 準備抽卡卡瓦夏

992 回覆
4 Like 6 Dislike

傻啦 希兒0+1配2 3隻限5 到今時今日仲打到混沌12層

黃泉2+1 加0+0花火 +5星生存+佩拉 有練度 夠打1年 混沌 我話嘅
Dot個定位係通解 排第2 3但夠做2邊混沌+虛構

要單卡強一定抽每個大版本嘅主C

例:2.0就黃泉 流螢 3.0可能就係櫻
等得花火都冇左半年
依家dot完全冇環境都打到喎
最少成個2.0年代應該都係頭1,2勁既主c,
唔洗驚會好快收皮
6+1卡、2+1黑
6+1真托
分別打上同下都0T唔到..
上半隻霸王龍真係好ON9,唔破盾冇傷害..,破左盾會推條變左下TURN先出傷,DOT隊天敵
下半虛數抗真理醫生都低傷左
要抄下功課睇下啲人點打0T先
唔弱啦
而家最唔食弱點係量子隊(ver.黃泉)
第2已經係 dot 隊
重可以打埋虛構
勁抵玩
其實我講嘅”高難啲數值策畫都開始計到幾盡下” ,只限於moc12 同 pf4 兩個高難關卡,唔玩呢兩樣嘢,一年少10抽都唔到。其他有石嘅玩法同活動,基本上智力並非嚴重智障,全部攞晒完全冇問題(佢連角色都比晒你試用)

但如果玩高難,抽卡對比隔離係冇咁自由,開始抽體系嘅第一張卡,就唔好三心兩意抽其他,抽到最後一塊拼圖為止,唔係真係會白抽
咁抽毀滅角就可以解決你呢個問題,相對其實體系組隊靈活多變,有人輔助佢就得
明日方舟?我覺得呢隻算係近年做得最好嘅手機gane之一
但就冇星鐵呢種全主線配音
黎緊嘅流螢都係體系 玩擊破就要抽阮梅
只係你之前已經抽佐所以唔覺得係被逼倉/額外消費
佢依家一定就會繼續推體系去逼人課多幾隻
半壁江山
其實同「毁滅」冇乜關係係因為佢係前期角又咁岩係毁滅
你睇番毁滅呢個職個定義就知鏡流同龍丹根本唔應該係毁滅毁滅講嘅係兼具生存同輸出克拉拉同刃先係真毁滅龍丹玻璃大砲 鏡流仲要扣撚番隊友血

佢1.0開服期佢比呢啲抽一隻就可以用嘅角係比你可以過度前期資源同角色不足都打得輕鬆愉快
2.0開始大部分玩家個box都開始齊嘅時候佢咪會開始設計某幾隻角色之間嘅配合黎引你抽
流水嘅C,佢想抬咩就引人抽咩如果4星太勁,又逼唔到人抽,依家啲舊4星就業機會越黎越少,新4星就要逼抽先有
一陣都係唔抽砂,搏1命鏡,唔中就留大保俾流螢
你咁多限定生存唔缺砂金啦
可能我眼殘抽錯呢,因為墊左60抽,有機會一撳就中
真理追擊隊 砂金抽幾多+1好
無玩過 評價唔到

但劇情好 純粹無全主線配音都還好既
玩過鐵其他手機game真係玩唔落手
最少0+1或2+1
抽唔抽0+0黎玩下好,因為符玄打砂金會死
個2命重要?

叫有用,但唔算太重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞