機械人完成品綜合討論區 #34 入POSE+前請三思

941 回覆
6 Like 2 Dislike
真係差個叉手pose 就完美........ 呢隻合唔合體都無乜所謂......
係,無端端摺line 好傷心
CCS 隻Gunbuster 最大問題係比例
對腳好似好短咁
同埋碌鳩好大碌

Btw 已訂CCS 隻SKL
希望今次派貨唔好唧牙膏
想問下ccs隻斬星真三一係咪delay左
模倉重未派貨
Fb gp啲人話要到9月
咁搞法 下次ccs係咪要去搵淘寶訂
我帝皇轉咗第二間
我一直以為佢地係有幾多quota就收幾多訂
ccs eva 開箱, 咩年代條片得270p
個盒又係好L大

https://www.facebook.com/cybergundam/videos/1815970428924419
撳條link 可以睇到
起晒格
https://youtu.be/3TaYM6XP5TI?si=Qw0eBYarmomGxad7

買呀
dllm 拍到噤撚型
唔買唔得啦
隻SKL到埋貨懷疑要租倉擺盒
淘寶一樣未派第二水
全世界都未派,睇到台仔都未派哂
今次應該好多人訂,太抵玩
今次返嚟玩唔到了
Moderiod 身形係靚嘅
但拼裝模型 vs合金骨架全上色成品

真係冇咩可比性

淨係可以比較性價比

Moderiod 3xx-4xx

Vs
而家千值普通版108x-12xx (原價21xx)

基本上千值如果用新價錢買,
係可以掩蓋晒所有原價2xxx買嘅缺點

何況Ex版都由3xxx跌到16xx

得罪講句,
你搵人代工都做唔到呢個價

仲一定冇千值咁好

利申 搵慣代工砌模型
老老豆豆,Moderiod 代工呢隻冇性價比可言
因為已經有隻大大隻隻,而且跌到得返$1000左右嘅合金千值

另外,Moderiod 本身技術冇Bandai 好
整過呢條line就知 ,
d 膠嘅質素+ 分件分色模版有好多部份係唔合理
極多補色唔分件
要上貼

佢仲要唔會俾晒你,
素組係玩自己

除非佢獨家,
如果唔係盡量都唔會買呢個系列
支持巴打理性討論, 高質REPLY點都要回
唔似某啲無自信又唔識討論嘅毒撚, 剩係識負評

其實都係各花入各眼。之前講過唔妥趙大帥係因為佢浪費左一個, 明明可以做得好好, 但偏要俾古早味+30年前都唔會用嘅大裙甲設計, 配件更唔洗講, 趙大帥經手, 一定留N手再陰多人N次, 超重神我到呢一刻, 都唔知點面啲FRIEND, 因為當時未識趙大帥。最後咪一係放棄Ultimate個SET, 一係就多左隻Kaiser。
我自己個隻Linebarrel因為每次見到都火滾, 依家塞左入衣櫃最深處, 唔想再見到佢
呢度覆埋個啲白痴, 我講得語氣重唔代表我會爆血管, 自問身體健康到無可能會爆

Moderoid我有砌過初期, 完全同意你所講, 好似砌緊SMP咁, 大力少少就白化, 就算係近期, 阿死都有話會有問題, 最近個對NG騎士金戰士同皇后獅狼都係咁。
雖然仲係連壽屋都比唔上, 但個進步速度其實大家都見得到,
魔動王個6隻主角機其實已經出得幾好, 不過都確實有大細超嘅情況, 例如上面講到NG個兩隻, 皇后獅狼>>>金戰士
另外個人好BUY田中老大係咁出唔同機械人, 所以呢隻linebarrel同後面Rahxephon, 都會買, 當支持

最可惜嘅係做到邪氣頭嘅Linebarrel只有VOLKS, 其他廠出嘅頭雕都係正氣機械人樣, 依家唯有買住Moderoid, 慢慢自己砌自己執, 繼續等非趙大屎嘅完成品, 無就算
前幾頁有巴打幫手搵到隻ALTER黑色版, 仲15,16緊, 究竟寄去邊好都未諗定

另外, 我又睇下幾多廢柴毒撚報到負評先
仲等緊CCS 真三一派貨
modelroid啲ip夠稀有
交響詩篇隔咗咁多年都肯出,忍唔住買返隻gchi下

amiami可以直接寄海外,運費應該300內搞掂
btw之前見到中野まんだらけ有紅色,無記錯好似8萬yen
雖然明白我嘅購買力係微不足道
但都想支持下田中大佬, 因為佢真係好有種

我問問我呢度有冇朋友一齊夾運費, 直接寄去佢度都得
THANKS巴打報料, Altermecha 盒面紅色應該係黑色override版嚟
但係無天兒頭, 所以先至咁憎趙大帥
Moderoid 真係隻隻啲質素都唔同
唔知點解差距咁大
砌過幾隻有啲真係好滿意
有啲真係心諗點解出到咁弱智
NG騎士隻金戰士真係HEA得好撚過份
皇后獅狼只係叫做KEEP住水準
成日見到人吹Moderoid,原來壽屋都比唔上?仲等我專登買左隻真三一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞