機械人完成品綜合討論區 #34 入POSE+前請三思

302 回覆
6 Like 2 Dislike
後者唔難,前者就好有錢唔難
前者大概係點? 當錢唔係問題
驚中伏買爛既假全新
前者你去香港代理度應該輕鬆買到,還有唔少折扣
者你去香港代理度應該輕鬆買到,還有唔少折扣
前者應該無咩全新貨剩返,要買應該要食好貴炒先有機會
sor 我手殘想正評襟錯負評
前者我都預左幾千蚊黎追,但見d人display過都當全新已經唔知時下全新既定義係點
全新咪包裝完全未開封過
你睇日本中古店都是寫有無開封和保存狀況如何
嗰啲咩開check無玩過完全唔洗信,已開封一律當二手玩過
但其實佢包裝開過整爛左放番入盒再痴番你都係唔會知
不過無計後追預左要試多幾次先搞得掂
你驚咪直接收二手已開慢慢check好過啦
就算去日本中古店搵到未開封,我都唔敢講100%無問題
忍唔住最後都係訂咗CCS EVA
見孤注寫月出, 其他網又寫7月, 邊個啱?
未買過CCS, 多數會唔會delay?
ccs多數有早冇遲
咁就好
另外, 佢個高度29CM係計到頭定係最高點?
gunbuster 見佢有寫清楚, EVA又冇寫
應該都差唔多29
佢隻隻都唔多大細
其實有陣想CCS遲少少派貨
未搵到地方擺就話到貨
CCS紅蓮螺巖唔係話有再版?
好似上年消息嚟
佢自己出過一個post, 之後無晒聲氣
拆盒慳位過成盒擺
除非你扔盒啫
留盒個問題無解決過
拆得就唔留
d 細件parts 有時唔留盒好難keep, 就算有櫃你都好少可見人排哂d parts 出黎
有啲盒仔可以放parts, 係香港你無位就要諗方法
黏土人 figma robot魂 shf咁細隻就會掉盒放parts入盒仔

大型就唔會
慳得一盒得一盒啦, 玩具就係咁出, 空間就有限
租倉
如果ccs個部要食好多炒嘅話, 其實可以考慮千值練合體個部
個部應該係而家所有天元突破成品入面最高質嘅 (缺點係無大鑽要靠第三方, 同埋如果買ccs螺旋王嘅話夾唔到)
ccs點解再版呼聲咁高, 除咗因為絕咗版, 亦有部份係因為佢初期嘅做工同關節鬆緊度調節同而家比始終有段距離, 怕你高追完入手會失望
(利申買咗ccstoys, 千幾黎講絕對值得, 不過如果要2千幾3千我會改買千值練)
ccs 隻真三一 新版d 相好似幾正
唔知幾時到天元新版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞