機械人完成品綜合討論區 #34 入POSE+前請三思

941 回覆
6 Like 2 Dislike
有位的話入得過
唔介意擺唔到喬手pose , 無變型係入得過
請問pose+ 隻三一值唔值得訂
定等現貨好?
頭POST幫到你
呢度係咪淨係可以討論成品?
MODEROID 講唔講得
最近見隻LINEBARREL 派左貨
但好似冇乜人砌
千值成品合金都跌到得$1000
仲要大大份,高25.5cm
全裝甲都係千六七

唔使買moderoid 啦

呢條line補色多,上貼多,啲膠質素又唔係好
仲有唔少左右合

同埋好似得18 cm

係特效件好啲咁解
仲有千值係全上色
https://youtu.be/DN5hmpFyJVg?si=LQnU2wyaDTNPh4Av

Moderiod 唔噴就真係普通膠模型一隻
https://youtu.be/jMk3HGHA6AU?si=hjG93XgAPMQWGwhl
我孤仔訂咗都未派
我就係心大心細睇下好冇畀多啲買千值
但moderoid 個特效又幾吸引
買模型自己搞好過
老千個隻趙大帥名作嚟
垃圾可動超有古早味, 同十零年前個隻MEGAHOUSE廢膠差唔多可動

對於LINEBARREL愛好者
有閒錢多到掟落海都無所謂當買景品的話, 可以入千值練
唔介意舊野又有閒錢的話, 追埋ALTER個隻成品, 不過要CHECK有冇變黃
一隻都未入, 有時間有技術, 直接moderoid
巴打你啱, 下個POST改返機械人HOBBY玩具
盒蛋扭蛋都歡迎
THANKS巴打YOUTUBE LINK
本身十五十六, 因為無時間
依家去入隻MODEROID先

個身形比例似我最鐘意嘅VOLKS版
Executor唔夠大但好過無
白色我諗下噴邊隻白再上珠光先
我對趙大師冇乜偏見
千值最吸引真係EX 套甲
舊野就一定唔考慮啦
同埋千值會出埋Verdant 又幾開心
Moderoid 係麻煩在補色
EX個隻先見到趙大帥嘅設計精粹(我屌曬佢全家)

我已盡左力希望大家唔好中伏
但當然最後決定權都係你手嘅
3K定價跌K幾唔會無原因
喊出嚟
房已經常開抽濕同冷氣
隻pose+ 3G都係難逃一劫
Metal build仲耐歷史都冇事
已經黃左?
開始黃
買過幾隻ccstoys, gunbuster係我暫時覺得最好嘅
成件野都睇得出個製作人對作品本身嘅喜愛
同時照顧到因為機戰或者動畫而認識gunbuster嘅人
(根性/努力燈, 重現縮退爐場面嘅配件, 說明書背面)
交叉手pose擺得差係有d可惜, 不過佢咁多配件玩, display嘅話其實有好多其他選擇 (尤其係Double Buster Collider, 佢應該係現時所有gunbuster產品入面最成功展示到呢招個款)
無得玩變形, 但係有好多其他gimmick搭夠 (縮退爐, 著燈, 唔洗換件打開手腳, 仲有ccstoys好中意嘅磁吸配件)
反而買咗返黎感覺最大問題係個盒, 大到離譜, d閃電特效件係吸塑入面全部都分得好開, 浪費咗好多位. 一盒size等於差唔多5盒metalbuild (但係本體其實只係大一般mb少少) 本身儲開盒嘅話要收埋佢會幾頭痛
掉盒..
今日有vf25s
只建議ALTER
巴打, 我地已經係過時
講真話推介最好都係俾人負評, 我都係收聲算

ALTER版無入黑色個隻, 後悔到依家
當年正價貴少少幫朋友追左一隻, 但之後就搵唔到平
ALTER版手掌個粒上色真係靚, 趙大帥擺明無撚睇過原作, 成粒無左
同意...唯一方法...
almecha條line真係好多經典
line把,fmp,kos mos

如果唔係太舊既話絕對值得後追
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞