機械人完成品綜合討論區 #34 入POSE+前請三思

941 回覆
6 Like 2 Dislike
合左都係站屍,有D件一郁就好易甩
呢隻條腰+膠色, 出到咁仲敢定價成40000YEN,
最撚ON九係唔係一出就出金屬色, 係金屬色都仲呃到人買第一水,
好大機會699見.
我覺得有巨鑽係幾好,但唔夠好玩,個巨鑽只可以咁擺,又唔可以電動郁,咁我做咩要買可動,
其他玩具可動低,都可以定期擺下其他POSE玩下,呢隻要巨鑽就係咁擺,唔要巨鐨,又有其他廠出得好過佢
呢隻係老翻版嘅拼裝模型
叫MW模型

翻模千值合金骨架,叫你自己砌返個外殼
所以話呢個時間真係唔適合訂玩具
跌得快過火箭

Gfg又係
啲爛膠頂到合體之後扭來扭去嗎?
GFG其實我覺得幾好玩
Bandai我覺得有多少非戰之罪,超合金限制左無得魔改,結果隻GGG GFG都唔靚
千頭係超值
千中算好玩大份

二千up就不了

呢個設計同details,同其他廠$2000嘅價位差好遠
以前GGG獨市
勇者王呢個系列都冇咩商品嘅時候咪任佢出
隻GGG都俾人炒過

但今時唔同往日,
大家有眼睇合金玩具二千幾蚊嘅設計係點樣

Bandai 都係好似得MB hold得住下個價
因為受眾多
100%同意巴打

同埋我GGG齊SET, 所以都係要買
2K+就真係唔值了

依家合膠魂真係...
但是合膠魂 Tyron3 睇落幾吸引
都係, 好多無玩開合膠魂嘅朋友都話有興趣
MB高達真係獨巿,同魔改完係靚嘅

超合金魂行原著造型,無得魔改係差d
超合金魂都冇話魔唔魔改
要變形合體就點都爭啲
如果好似超力電磁俠咁出FA版身型就可以做得靚啲
電動轉 同手轉 真係兩回事。 電動轉起碼間唔中望下應該幾治瘉。
輕鬆玩係Bandai賣點嚟,其他廠出太精細太複雜嗰d你扭都唔敢扭
真係好撚顛
除左隻黃其他都ok
最膠隻黃係正心口,焦點係哂佢度,對於唔識上色既我好頭痛
我都唔上色齋玩素組
已拎貨

預左會上色
但買唔到官方綠色水貼

如果你只係一隻色唔滿意
可以考慮噴罐板噴

有日本youtuber 全程vlog素組
基本上都唔洗補色
一張貼紙都無
https://www.youtube.com/live/OdD6TNta6Ho?si=g_J3keKexj5BeQDC
可快飛去最後30分鐘
如果淨係噴黃色算係咁囉,佢又冇乜見有大水印嘅嘢
諗緊買唔買水貼 隻綠好似幾靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞