機械人完成品綜合討論區 #34 入POSE+前請三思

598 回覆
6 Like 2 Dislike
Pose+隻三一幾吸引,但佢個出貨速度真係得人驚
呢隻咁樣插隊法, 應該快嘅
如果啲白色係上色都OK嘅

不過都係個句, 作為HATER
我會支持大家等現貨

精品展有display, 有興趣嘅可以自己去睇睇,我覺得膠感有啲重,skyX果隻靚好多,但係佢件斗篷確實係幾勁
https://youtu.be/bvMQXo4f1VY?si=yFJPh6BmMyrAVfXE

利申 非打手
條片19:50有同千值比較過一秒
本體差唔多高

變型同外觀好似b記好啲但明顯係膠暈
千值最有型係啲綠色既鑽仔

b 記就賣大包
買鑽頭送機械人
咁撚大個盒得8分一尺寸放本體
千練好似全勝
手掌全可動
頭可動,頭盔唔鬆
好似無無偷膠位
想知變型b記有咩好左
買鑽頭送機械人,
但係個鑽頭一d都唔吸引個下大鑊...
為咗塞得入盒要分開3舊, d縫大到傻
又淨係可以插落專用台座, 限死咗本體姿勢
當年sr合金漢之鑽頭set嘅可玩性都高過佢
咁嘅手動機制, 如果係b記以外嘅任何一間廠出都應該會比人笑到面黃
連b記自己嘅展覽都要特登加返個摩打等佢自己轉...
假如早返幾年出, 天元突破無乜成品嘅情況下都可能仲可以考慮
而家排係ccstoys同千值練 (特別係佢, 大家都係跟原著設計, 連合體gimmick都一樣) 後面, 睇怕都應該要跌返咁上下先說服到人買
手腳拉長構造真係差唔多
但b 記側裙甲完整一塊收得好好
老千就對摺收petpet但其實都收唔晒

上臂盾就倒返轉
b記z摺收後面都係半露
但千值拉出金黃部分都唔算完美
上臂盾我覺得b記合體後ok
千值係分體時ok

但經歷完正價訂mb真三一後
我點都唔會買住
同埋D鑽頭太鈍
不過理解既,佢有安全考量
手腳拉長差唔多,呢個我又唔認同
公道啲講,淨睇拉出個結構
千記起碼唔使打開手同腳就可以伸長
個完整性已經唔一樣

頭嘅部份,財團B個合體勁位可動差
千記起碼做到穩陣同可動先

裙甲就正如ching 所講

仲有個上色,b記塊面爛嘅

利申:非打手,繼最終合神事件之後,完全失望,千記都係等現貨再諗
鈍反而好啲
太吉手不宜把玩

但佢無spare就大問題
因為我覺得就咁抽插玩得多會好快固定唔到
開蓋呢一下起碼有啲機關卡住
感覺安心啲

同埋佢個較位都收得埋 唔太覺眼而影響外觀

老千最終合神咩事
太鈍搞到佢隻野好唔sharp醒
咁你講得都有道理

最終合神真係說來話長
總括來講就係我唔想見到咁多隻超重皇
睇咗D2, 隻EVA 冇預期咁好, 唔知係唔係pose 問題
顏色質感亦唔係自己既口味, 少少失望
不過之前訂咗就算, 到時先算
配件好多喎,其實唔洗2k 都ok la?
我覺得原價買無咩問題
但是唔啱口味就無辦法,再抵都買唔落手
合膠魂天元我焗買
除左半眼想全制霸成品, 無計

CCS隻SKULL幾得, 可能忍唔住
https://www.youtube.com/watch?v=KnelQC9quvE
攞住最終號機條女食咩大嘅...
我不嬲唔太睇配件, 主要既有就OK, 太多件如果唔係keep盒要收仲麻煩
係, 唔係價錢問題
我本身有MB, 所以呢隻都唔係非入不可, 起初都冇諗住訂, 不過見官圖有啲都算吸引. 實物同我預計有啲落差, 唔係有嘩一聲好正嗰種. 老實講如果見到實物先, 再平幾舊我都應該唔會訂.
kimi chiu啊嘛,頭先又見唔到喎
得壽屋GGGG模型有興趣
幾時派貨
謝指教, 真係唔識
個隻應該係老千嘅
好似就快
真係妹仔大過主人婆,阿哥個進化型都未有消息
細佬就普通型同進化型灰模都出埋
有無人今日係D2現場?唔買野入場齋睇都要排到後樓梯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞