美帝崩裂 討論區

305 回覆
112 Like 14 Dislike
有深度嘅政治電影嚟⋯⋯
白粉係消毒劑嚟
有無常識?
勁癲 基本上文戲佔大部分但夠膽用IMAX拍等人以為係動作片
其實IMAX版真係對得住觀眾, 反而細院坐到後一後唔好彩聽到埋隔離院d聲既話,咁真係浪費左張戲飛
覺得唔好睇嘅人應該係睇開marvel 啲爆谷片

成套戲都用行動去講故事
無咀遁、無多餘嘅對白
殺人好直接,無廢話
描寫咗好多美國假如真係打內戰會有機會發生嘅社會狀態
用簡短兩三句對話交代咗打內戰嘅原因
言簡意賅

劇情主線好簡單,就係去採訪
人物嘅轉變唔突兀
運鏡好睇,畫面好睇
睇得岀cinematography 上面落咗啲功夫
見到有啲場面係用啲vintage啲嘅鏡頭去拍
個畫面好靚

有兩個敗筆

1.Tony同渤海呢兩個角色嘅人設
兩條友咁撚貪玩嘅性格真係敗筆

2.女主角部相機用垃圾ttartisan M to E轉接環
國定殺戮1-3,一樣有深度而且兼顧埋娛樂性
人地自己美國人都照殺 更何況係其他國家既人? 香港人 未免睇得自己太高喇
咁你睇返國定殺戮咪得

好正
點解香港仲上到
搵返啲相先知原來係佢, 肥咗又戴紅超認唔到, 以前睇戲佢個瘦個樣有啲智障, 一時又有啲似matt damon
花月殺手咪有佢
唔會無晒印象呀嘛
係wor 最後個政府探員
佢演正義撚
冇睇呀
可能其他戲睇咗都唔知, 認唔出
得到連登仔力反,美國開畫票房2500萬美元,破A24紀錄
屌睇完套戲入嚟呢個po以為自己去咗平行時空呢度有啲comment真係弱智先講得出

btw 係加拿大睇,其中一幕話比300蚊加幣全場笑出聲
啲人當咗白宮淪陷呢類
期望好多爆炸,動作戲所以咪唔好睇
點知係The Last Of Us咁
大奶奶呢?
荷里活真陰濕
又描黑川普
呢套ok好睇 (我俾咗$40嘉禾院線) ! 如果收得可以好似 cloverfield系列咁, 唔同角度講同一件事。
套野都幾悶 好彩係今日戲院特價去睇
入到DC後先好睇少少
今日睇咗...開頭節奏太慢瞓左陣,去到捉走個細路女開始醒返...
但都係太悶又瞓陣,,去到攻華盛頓先有精神睇...
事先聽人打咗底係記者片,好撚好睇喎,仲比預期中多動作場片
唔改呢個名真係未必過到審
唯一on9位係香港人同渤海同嗰場嘅𡃁妹點解記者可以係呢個場合到咁撚柒on9,係咪有啲咩reference 先安排呢場on9事件
現實中啲戰地記者係咪真係衝到咁前?
呢套政治夠晒正確喎,香港人就是支那人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞