美帝崩裂 討論區

305 回覆
112 Like 14 Dislike
仆街買撚左飛先睇到個post
其中一個大兵個樣似the rock
以為the rock有份拍
兩個州組成叛軍都咁勁攻到入首都
唔on9就唔會有劇情衝突 不過前面個出名記者已經立哂flag
裝備精良 又有戰機 人又多
點打都贏
其實lee都唔一定真係死左,好似冇睇到地上有血,而且佢著緊防彈衣,總統班友好似又唔係用lmg,應該打唔穿。佢可能只係暈左,推開個女仔只係想留番影相嘅機會比佢
比個名坤左入場
以為戰爭片原來係內戰背景公路電影

一開波都幾悶 女記者話要中立咁無感情
但死到自己友就崩潰 入白宮前又唔知做乜呆撚哂咁
見到架車衝出黎又突然覺醒

成套野講到啲記者好唔專業咁
係酒店叫人上頭盔但我到完場都唔見佢地有

成套戲個主題都唔知係點咁
好彩係50蚊 飛
我想睇後續多啲
女主角老左咁多
諗住入場有八成都係為咗睇佢
個故事設定其實幾有趣,如果主角變咗係兩邊嘅軍人同政府應該幾好睇。

但可能細budget 或導演想用記者角度咁嘅拍法,反而佢又冇乜點深入講美國人點解會咁分裂嘅問題。

係中後段開始冇咁悶,好彩有蜘蛛女對彈彈波睇吓。

Giant piece of shit!
睇咗一個鐘頭都未入戲,頂唔順走咗

不如改個名叫”記者育成記”個觀感即刻fit晒

開頭用半個鐘時間,交代主角喺類似香港2019咁嘅現場,認識咗一個想做記者嘅靚妹,之後返到酒店lobby,同同事討論應唔應該俾佢加入

係呀,你冇睇錯,用半個鐘時間交代呢啲咁嘅垃圾劇情
完全同咩美國內戰扯唔上關係
場景,度對白,攝影,CG乜鳩都慳返

之後有三個字係講佢哋去華盛頓經過加油站,同武裝分子deal俾唔俾加油,同埋處決人質,但係最後係冇處決到

仲有三個字係講佢哋去到一個由廢棄大球場,跟住女主角同靚妹又喺度傾心路歷程

我可以肯定, 廿幾歲人睇過最撚差呢套戲
又或者呢套戲本身就係反映緊美國嘅崩壞,
荷里活已經冇撚得救
點解我話荷里活冇得救,
係因為呢啲咁嘅垃圾都可以全球發行嗰下黐撚線

港產片”送院途中”嗰啲拍得差少少都上唔到啦
殘影空間嗰啲有啲cult+負能量都低調上,費事宣傳咁多

呢套嘢根本拍到一半發現唔對路,
都唔應該再繼續拍落去,
莫講話做後期嗰啲
A24

咁樣
係唔錯,睇完有反思空間,如果有一日中美真係打仗

只要你係黃種人,鬼佬話之你係HK定支那,

都會毫不猶豫即啪,班移民英美澳加嘅真係信班左膠?
個後生女幾正
導演被訪問時,話個總統設定係好仆街,所以先會俾人反,但套戲就無提佢做過乜
總統個造型唔爭在扮埋當撈侵呀
睇完IMAX 版,勁撚垃圾
屌你,冇啦啦做咩內戰又唔講
國定殺戮日 呢D 鳩片起碼都會講下故事
屌你成程就係跟住果幾條蛋散行黎行去
最後仲要冇啦啦完左

成套戲除左條靚妹正之外真係冇一賣點,屌你老母
好多前因後果都冇講
套戲109分鐘有d短
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞