美帝崩裂 討論區

305 回覆
112 Like 14 Dislike
其實我自己建議要睇IMAX版

成日話咩IMAX有置身現場感覺,但今次我真係覺得自己喺個戰場度, 不過可能我坐中間行數前面又冇乜人至放大左呢個效果

某d震撼既場面細芒睇會差dd,加埋d鎗炮聲係唔覺得佢係low budget既

當然你搵間大芒既院坐前少少可能都有近似效果既
我覺得個名曲直難分
問班記者黎自邊到已過唔到
屌你老母死打手,推一次我就貼一次

Giant piece of shit!
睇咗一個鐘頭都未入戲,頂唔順走咗
不如改個名叫”記者育成記”個觀感即刻fit晒

開頭用半個鐘時間,交代主角喺只係類似香港2019咁嘅現場,認識咗一個想做記者嘅靚妹,之後返到酒店lobby,同同事討論應唔應該俾佢跟隊

係呀,你冇睇錯,用半個鐘時間交代呢啲咁嘅垃圾劇情
完全同咩美國內戰扯唔上關係
場景,度對白,攝影,CG乜鳩都慳返

之後有三個字係講佢哋去華盛頓經過加油站,同武裝分子deal俾唔俾加油,同埋處決人質,但係最後係冇處決到

仲有三個字係講佢哋去到一個由廢棄大球場,跟住女主角同靚妹又喺度傾心路歷程

廿幾歲人睇過最撚差呢套戲
套戲真係好垃圾喎
音樂簡直係零分
揀啲音樂同個場面都唔夾
之後又會玩鏡頭 玩景深
如果係文戲 完全唔知想有咩訊息出嚟
如果係動作戲 就直情係零分
成套戲個氣氛都好怪 完全代入唔到
𡃁妹無端端衝出去然後由下而上影返幫佢擋子彈個呀姐我笑咗
之後得自己一個影到總統被殺一刻令我覺得所有嘢都喺佢預料之內
成功影到兩張獨家代表作
啲音樂咁出戲
可能就係提緊你唔好咁認真
你咁講就醒,踩套戲會俾人屌
唔好俾個戲名呃咗
上半部份=幾垃圾
下半部份=幾好睇

結論係100蚊以下可以入場
公道
其本上由主角4人出發, 去到油站個幕完左, 可以CUT哂中間, 直接去到紅眼鏡個個軍人度就OK
如果再拍cult啲會再好睇d
點會香港咪中國 人哋幫手說好中國香港故事
油站個幕,由離遠喺車見到洗車機,
到後生女慢慢行過去,發現2個吊起咗嘅人質
用咗接近10分鐘去鋪墊,

最尾竟然連一槍打爆佢都懶拍,
直接下一個Shot已經全部人坐喺車度開走埋
幾秒fade black加慘叫聲都費事

可以點cult
呢套戲直頭已經超越人類可以理解嘅dimension

仲有啲配樂原來尻擺一段無關痛癢嘅噪音入去就叫配樂好,
呢個位直頭超越埋AI
算唔上高分但幾撚好睇,紅眼鏡嗰度身臨其境,覺得下一秒都會俾人爆頭
淨係睇Jesse Plemons果場我覺得係值返晒
導演執到. 好彩佢係Kirsten老公,當時又咁啱得閒
老實, 如果係張翠容
仲有攻入總統辦公室前嘅「閃光彈」,明明掟出嚟嗰個係螢光棒都唔係Flash Bang
睇戰爭背景姐 跟大軍西部戰隊九成九無事
行去前線鬼佬都死 行去見到MK仔拎槍鳩射既 個肥鬼都死咗啦

最緊要執生 或者好似主角老豆老母咁避戰
早幾年香港人打香港人又唔通有手軟咩
屌,係,明明條友係大叫beacon
網上有人睇到,女主角現實老公扮Elton John,件軍服咩都無,代表唔係西部聯盟,可能只係種族歧視民兵,主角一行人去到西部聯盟地頭就咩事都無。個坑入面全部係有色人種,只係好多白粉所以睇唔清楚,所以個香港人話自己來自墨西哥都應該會死
佢哋每次停車都係唔同戰爭面 呢班明顯係趁亂自立為王既人
啲白粉係幫啲有色人種white face? 唔知有冇miss到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞