油卡/入油折扣討論區(42)窮撚/新手專區 [唔通compass visa先係出路?]

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
我都講過好多次BEA I-titanium / goal card都得
我就用i-titanium,total cap多啲,你當一個月入2000蚊咪around 7% rebate
最基本嗰張咋,佢五六日好似係直減8蚊& 4倍分,total -9.2
(我無開卡,唔記得係咪,你上官網check最準)
平過支油但唔夠支化101大法平
屌 聽日做咩折扣
唔講唔覺又月尾
油價又跌
牌價繼續GOGOGO
跌唔跌都係會齊齊gogogo 架啦
same
我今日先見到張券
但已經過咗星期四
知唔知大埔大星星仲有冇500送85
我我今個月用咗三張。。。。但總係就唔到星期四去,淨係其中一張星期四去咗,其餘兩張都係星期六用
其實要就星期幾嗰啲,真係好煩。。。返工唔揸車,要夜晚特登揸出去入油
其實唔係好睇得明esso星期六日Mastercard嗰個優惠
聽日都有機會轉㗎啦,今晚announce完新優惠先再研究啦
我見近幾個月都係星期六日Mastercard優惠,其實我就大部份星期六入,平日真係要放工特登揸出去
之前係500送180定500送200
今個月係垃圾直減,睇吓今晚有無updates先啦
優惠變都無變過
樂觀啲諗好事嚟,excel唔洗更新
無行山銀行信用卡
無用,其他日子仲抵
星期一三
咁esso都係星期四最抵。。。。
星期四再加$500送$200

否則,要轉會中石油
轉會能源古法算啦
101玩到下個月尾咋
有,阿叔心情好會俾埋油券(大埔墟限定)
原來可以咁玩

//離開油站,心諗,如果叫叔叔「倒咗」d油佢,蝕咗2公升倒返轉頭仲慳返接近$100,真係夠晒荒謬。又開始諗,入油可唔可以「外賣」,最後在正式渠道得知「遊戲規則」係可以用鐵筒盛載燃油。

咁我就計一計數,星期一四折扣係$5同其他日子$6.2,即係25公升慳返$30,$30話多唔多,但係小數怕長計,咁多年真係俾咗好多「愚蠢」錢。

最後就決定買咗個鐵桶放在車上,剛剛去入油,今個職員好好,見到我係細車提醒我未必足夠25公升,我就拎咗個鐵筒出嚟,叫佢將「唔夠」的油入落去鐵筒裏面。同職員傾偈,佢話我哋呢啲車仔,這個做的確可以慳到錢,但係做咗咁耐都未試過有人咁做(深感奇怪)。

架車行到咁上下就將鐵筒裏面啲油倒返落去油缸,呢個將會變成入油的恆常習慣。//

https://www.facebook.com/share/p/A768974waMJ4CyVk/
依啲易燃野放車尾咁危機,
唔好彩比人隊尾就好易燒車,
小事變大事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞