油卡/入油折扣討論區(42)窮撚/新手專區 [唔通compass visa先係出路?]

872 回覆
1 Like 0 Dislike
要計到咁精準咩
我自己就只係齋睇錢
正常嚟講揸緊部油車當係錢七啦
如果未供完嘅新車都要換錢多就唔洗計
用緊嘅油錢+牌費保險+當自己好彩冇嘢壞只係計每年換油
如果供新電車+叉電錢+牌費保險呢條數係平過上面嘅油車條數咁就應該抵換喇
諗緊出GT86 定 Tesla 3 standard 好
係香港真係ev 輕鬆屌打淨係牌費已經贏9條街揸緊3500cc
吊佢加德士無曬油劵
same
Esso又派咗一堆電子油券繼續星期六日入Esso
經caltex網站申請嗰張能源卡垃圾嚟 唔好中伏
呢張係咪講緊問職員攞果張金色卡?

而家係咪得返金色同紅卡2張可以申請?
本身用開紅卡,早排攞咗啲油券返嚟,但原來得金卡先用到
即係要申請埋金卡?

難得順路但係油缸仲有油 唯有用住300送50先
金卡walk in 填表即刻有, 而家唔記得星期幾好似係-$6/7.1,
上個月油價升到87鎂即刻加幾次價,
今日已經跌到落77鎂, 香港牌價冇郁過
啲油桶貴丫嘛
星期四入夾500送180會唔會都抵?
Yes. 配埋bea都減10個幾
定係星期三500送200配BEA抵啲?
要去埋免升
我自己就星期六日去免升,再用埋500送200 + bea
我計過 就咁星期六日雙倍分 vs 星期四 係相差唔遠
其他我無特登去計
積分差距唔大,又要等佢有換劵優惠換先抵,一般我都唔計
Esso係佢有派特選不限油站500送200我先入
無嘅話我就經開清水灣入shell
早兩年負油價皇恩浩蕩減左一次幾豪子

轉頭油價正常返就加返你幾次價
其實牌價有冇跌過每兩個禮拜加一次
油價升又加 油價跌都係加
有見過跌但唔多
其實而家紅卡點入先抵?
周圍都冇油券
轉會啦,得大埔墟叫做抵啲,但係唔係住開果頭要兜入去入油
好撚趕客 之前買燃油添加劑都仲有得送
而家間間都話賣晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞