油卡/入油折扣討論區(42)窮撚/新手專區 [唔通compass visa先係出路?]

683 回覆
1 Like 0 Dislike
一般都係平油平過貴油

一係免費升級, 咁平貴一樣

要貴油-多過$1.19 先平過平油, 好似得shell 之前試過
但市面各種油卷計埋折扣又平過平油喎
有冇例子

可能減太少我直接無視左
又或者我新手唔識,啲折扣卷大多都係入貴油先有用例如Esso 果啲500送180優惠只係得貴油
咁應該係減太少我無視左

佢好多都係逼你入貴油可以吹大d 個discount

好似esso 個d 劵平時貴油先-$8.x , 平油-$6.x 逼你入貴油,

我自己唔care貴油所以我都係-$1.19去睇= 油先-$7左右, 平時同大法比差成$3 我直接無視左

而家平油價-$8左右都可能要入 一野加多過$1
Esso 係要計分先抵, d 分又要就特別promo 用, 煩撚到閪
如果v power 17.1$ 一升算唔算平
你都啱,不過硬化唔駛就住個缸,可以直接打爆佢

不過公司包我一缸油,我都會去整槍$1000
想請問下點解個Excel表Standard Caltex StarCard
**Platinum**可以減7.5但我果張淨係減7?
想問而家紅卡唔計油劵普遍減幾多
而家用公司卡得5.5好似
燃油折扣
現成功申請私人能源咭可享加德士特配Techron 白金汽油每公升減HK$7折扣/黃金汽油每公升減HK$6.5折扣,機油產品9折,更可獲總值HK$400 迎新汽油優惠券,總優惠高達每升HK$9.70^
如果係咁,係咪應該cut card 再申請過
好在大埔有Esso 有加德士 同埋支化
其實Shell都唔算遠肥Tu 門口有
支化:周末平油$6.5 貴油減$8
Esso :500+180/200劵
Esso :333大法
?????
應該會cut卡
同埋轉會中石化(DBS-10.1)
都係得白金有?
唔計dbs,大法都仲係最平
好似黃金/白金都係$85
(之前黃金係$100/白金$120)
Esso有某幾個油站平油貴油日日都係一樣價錢就叫做日日免費升級站,普通站就逢星期有免費升級貴油,要睇果個月做咩promo
AE卡shell有extra 5%回贈
五月係荃灣、大窩口同啟德
咁依家圍返貴油1L=16.48
平油1L=15.89
有無計錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞