曬命系KOL Heyman Lam aka 嘉樂仔一條片話你知KOL有幾好搵

445 回覆
1188 Like 66 Dislike
btw上次搞完suenn wong
係都唔出奇 正常人打份工邊夠家樂仔行街買名牌
無了解 想G

錢嘉樂自己回應啦
不過佢間中古都幾耐無update 唔知仲有無做
而家靠markup d 爛鬼背心㩒水魚都夠個個月出H
Lm
你不如睇下佢哋點解比人追擊先啦
佢個鼻 點解可以7到咁
似錢嘉樂咩?
Lm
做咩mon post
咁認真做咩
曬命咪曬命
佢個嘴柒啲
真係貴婦先好曬啦
咁咪好囉振興吓香港經濟
佢條片完全係d濕鳩港女為拍而拍嘅廣告片,扮咩反映香港物價,買嘅野唔係d普通消費 同冇比較唔同地區嘅差價,點解可以離題到咁
之前嘉樂仔個賣中古名牌網店放咗兩個Chanel袋
貴過原價
但佢個friend吉吉有條片唔小心爆咗嘉樂仔係同佢一齊喺香港專門店買之後mark貴咗再賣出去

另外想講佢間網店賣啲野都mark貴好多,最經典係有隻唇膏明明香港好多連鎖美妝店都有,佢賣貴成倍

雖然都知無商不奸,但嘉樂仔因為自己kol嘅身份就更無良地賣過其他連鎖店嚟呃啲妹豬錢
LM
如果佢條片個題目就係振興香港經濟應該都唔會被人講
最大問題佢扮晒嘢話係反映吓香港嘅物價,佢食又食高級野,買又買名牌,出入都Uber,呢啲都唔係一般香港人嘅生活模式啦。佢分明都只係想曬命,話俾人聽佢平日就係過緊呢啲貴婦生活,佢本身條片好似仲話洗得比想像中少,係見啲comment話佢,佢先死撐同改口,柒到呢
好多kol呢個髮型
你要反映物價 不如去間咩咩冰室 食個常餐
一係你走入supermarket睇下啲菜幾撚貴
冇人葡萄佢買名牌 但個clickbait食相好肉酸
擺到明為咗拍片 夾硬將自己生活塑造到平日都係呢個消費level
個lululemon bratop兩三年換一次又要揀同一日買兼拍埋
然後講話啲嘢比想像中平 包裝到自己就係貴婦
真有錢人唔會講呢句出口
因為你根本預咗自己會用好多錢 而個實際spending少咗咋
係咪做呢啲不學無術kol搵easy money太撚易
賣啲肉眼可見嘅cheap shit背心 mark up極高都有班懵西捧場
不如試下打份牛工 睇下仲有冇得咁口響扮大袋
冇問題
但佢食餐飯買下嘢用$4000
然後話帶出香港消費貴?
佢on撚9定覺得香港每個人都用幾千蚊洗一日?
咁撚離地,睇得林鄭多?
賣埋啲衫mark up幾倍呃妹豬自己買袋充大頭鬼

幾時收皮呀
Rich
Lm
諗起佢之前p自己d結婚相
接受唔到自己真正個樣
真樣成個阿嬸咁
我話條女拍完無主題又要驚人講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞