曬命系KOL Heyman Lam aka 嘉樂仔一條片話你知KOL有幾好搵

445 回覆
1188 Like 66 Dislike
最緊要有冇報稅

Beth係咁買 又係咁話過極簡生活
又係咁拍片斷捨離
以佢係闊太咪又係有人屌
就算唔係日日買
你估佢消費模式好好
段段片都係unboxing、旅行、爆買 etc
我真係睇唔出佢消費觀好正確喎

而且 佢間店mark up咁多賣比妹豬
呢啲係咪罪
想睇threads
笑撚死 成堆窮八婆係到圍爐取暖
我就睇唔出係香港消費有咩問題
成班窮撚都係睇返人介紹返大陸食10蚊兩餸飯算啦
屌咪又係幾個cm係度屌
其實真係唔明
生得樣衰
住tko但買名牌 好離地
都值得開個post黎追擊
佢拍片分享鍾意買咩咪買咩
講真 中產住tko又點姐?
啲錢係佢嘅 唔好話搭Uber
佢鍾意搭飛機坐business都冇問題嫁
覺得佢充大頭鬼又咩前言不對後語咪唔好睇
唔洗又格硬拉去話咩教壞曬啲妹豬喎
唔通住公屋又唔可以食千鳩幾蚊嘢咩

利申:對家樂仔冇好感
唔知仲以為佢做咗啲咩陰質嘢
睇留言淨係覺得你哋酸到好核突
人哋賺到錢佢本事 佢鍾意點洗咪點洗
你哋有能力嘅話都可以
自問都有能力
佢買嘅嘢我都買開
唔存在酸唔酸佢
只係覺得你要曬就直接曬
唔好曬完又唔認屈尻話咩香港物價貴
佢買嘅全部都係國際品牌有公價
間餐廳齋睇格局都知唔會平
Uber同的士一樣本身就time cost問題
用錢買時間 從來都唔係必需品
以上冇一樣嘢可以直接反映到香港物價問題
學樓上某絲打話齋
倒不如直接話奬勵自己豪洗一日就算

仲未計佢同佢啲朋友啲片全部都標榜「豪洗」「幾錢幾錢」「點樣消費」
然後每條片再或明或暗咁夾廣告入去

YouTuber嘅價值至少要帶到娛樂/資訊俾觀眾
但佢同佢幾個朋友只係將自己娛樂紀錄再用嚟搵錢
請問因為咁屌佢有咩問題
又點解屌佢就一定係酸係葡萄
咪繼續話唔係酸囉
講到尾
你自己都識講啦
「佢記錄左佢娛樂嘅方式 再用嚟搵更多錢」
咪即係睇唔順眼佢洗錢得嚟又搵得返d錢

講埋咩鬼野YouTuber價值 冇價值唔睇咪得
開個po出嚟引哂班葡萄撚圍爐
真係抵香港經濟差
留港消費都好屌
樓主即係嘉樂仔
佢有話過自己本身就係叫heyman
直頭啦,半夜2:30出post 第朝就上熱門,之後就推唔郁。

宜家善心幫你地推下post 。
照你道理咁你入嚟屌乜9啫
唔啱睇咪唔好睇囉
On99
成日都覺得佢好似俾絲襪套咗頭咁
More more
其實kuku 係想點 係咪kuromi?
ㅋㅋㅋ
補充下學歷
佢bba 個系都知佢垃圾 d功課成日做得好差
甚至fail 佢老公個陣幫執唔少屎
你又躁鬱症發作呀哈哈消費模式又關你事 明買明賣你都屌 開返個苦group囉
30歲人仲返part time 繼續上連登笑鳩人既傻散 日日追擊人要認同感 服哂你地理矮肥7 夠薑你都做YouTuber 啦
cls
連登仔講唔過人就中意人身攻擊

我返pt都買到名牌、養到我全家又要同你講咩
返pt有乜好笑啊?
同埋躁鬱症係咩症狀 麻煩了解下先話人
唔係嗆口就代表你有道理
只係代表你冇常識、冇家教

定係你老羞成怒啊見到家樂仔比人屌
Btw 低質會員
完全封鎖ed
多謝你推post
親自屌鳩你即刻發脾氣 笑死人
有病都可以心地善良 睇黎你唔係 注定要俾人屌

佢買到名牌哂命又唔俾 你繼續睇你唔係妒忌呀?
你而家講到你買到名牌 然後呢 想我睇得起你呀?
我又要計你pt點樣買到名牌咩
扮咩聖人話怕咩妹豬俾人呃
上一句就話「我認我唔抵得啊」
下一句又話「我唔係因為眼紅先咁講xxxx」
講咁大篇野咪就係你酸人做起左搵到錢囉

你一句「人地係用淘寶」嚟人格謀殺
講到好似真咁 香港咪就係因為有你呢種人囉
每間本地野做起左就睇唔順眼去攻擊
又屈人用淘寶 又話人冇良心咩咩咩
真係好難怪香港冇哂小店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞