曬命系KOL Heyman Lam aka 嘉樂仔一條片話你知KOL有幾好搵

445 回覆
1188 Like 66 Dislike

左下角個名
但睇唔清
Lm
原來可以唔fact check就亂咁吠

呢條片應該係佢污點
不過佢d viewers係鍾意佢使錢
例如上條片咩比錢助手使錢
笑死要遮住個豬膽鼻
入到嚟以後講緊做過啲咩仆街嘢,原來係成班憎人富貴厭人貧係度鳩屌,連登嘅窮人真係好撚煩
Back office既officer仔炸
多謝你証明咗我係正確嘅,死窮撚日日見到啲不知名YouTuber 係度曬命搞到好嬲好嬲. 快啲叫你老豆踩多兩更通宵保安比你買個Chanel 去溝女啦
巴打興過火屎,logic都無埋,我個名話你老母係雞就咩係你角度。

咁又係,除咗上連登鳩屌之外仲可以點,平時兩皮一個月都唔知有冇,有女想溝不過餐飯都要諗下會唔會幾千埋單,過時過節條女睇中個袋幾皮都買唔起,唯有去屌啲YouTuber 鼓勵人消費
佢助手同佢超好朋友
因為係同一類人
有次喺threads見到阿助手d post
講啲野勁撚八婆
懷疑同家樂仔成日gossip
唔啱睇出返去
多謝推post
純粹唔抵得搞咁多資料 咁易搵錢不如自己開個channel啦
香港勁多眼紅痴線觀眾
唔撚靚,冇興趣
幾錢人工先
收得人錢做嘢 唔gossip下點得
點都要討好下老闆娘
不過傾得埋都唔會唔八婆
Btw助手又唔係靚 都唔明點解會比佢做網店model
咁撚醜 見到邊個買
睇啲唔睇啲就落定論 你先係係到鳩屌
你班玻璃心,邊個話反映物價一定要反映窮人的消費? 反映中產/有生活品味的消費唔撚得?搭Uber咁撚普通都要 被屌,咁如果自己揸車點算?真心cls!

講真,大把channel 已經講平價嘢,有呢啲比較貴少少消費的嘢睇下幾好,有乜問題
如果officer最多咪3萬幾

利申前ex officer仔
大佬 佢係咁有錢 做到咁風光冇問題啊
問題係佢根本係到充大頭鬼
住得tko 又唔係中產 可以有幾多錢
充大頭鬼買貴野真係好柒

然後片尾9up話冇想像中咁貴
留言又話反映物價原來咁高
前言不對後語

再者 名牌可以反映乜嘢物價
全球公價嫁喎

唔係唔拍得高消費影片
但係咁該唔好充大頭鬼
又前言不對後語
又買名牌就代表香港物價
佢又唔係日日買,使果7000幾蚊有幾充大頭?

日本買Celine 都平香港好多,點解名牌唔可以反映物價

其實,原罪係咪因為佢唔靚? 如果靚啲,大家反應應該無咁差
有d人鍾意住大d住好d 唔買名牌
有d人鍾意買名牌咪買
又唔係借錢又唔係買假野
咁都叫充大頭鬼
佢自己都話一日咁買幾開心
但無可能afford到日日都咁洗錢
因為佢唔係born rich
屋企本身有錢既
再bad taste再買 講到斷捨離又keep住買
都無人會屌
好好奇佢英文名其實係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞