曬命系KOL Heyman Lam aka 嘉樂仔一條片話你知KOL有幾好搵

445 回覆
1188 Like 66 Dislike
著名youtuber Heyman Lam又名嘉樂仔
憑住八十年代妝髮加上神似連登女兒錢七老豆嘅外型,再以同身上名牌袋格格不入嘅outfit喺KOL界嶄露頭角,得到痴線西們嘅關注

除咗有自己一間賣韓國衫嘅鋪頭Girigiri
賣衫賣到由樸素女孩升級成偽貴婦
買C又買H又成日unboxing
仲有大大小小唔同嘅brand畀佢賣廣告,賺到fat fat

呢兩日仲有條片成為痴線西熱話
內容係一日唔睇價錢嘅生活

一齊嚟睇下公主係過咩生活先

首先係交通,普通人都有d係成日uber,何況小公主嘉樂仔,當然uber出入,唔通坐地鐵咩

再嚟食嘢,當然就一定唔會去d平民地方
食個龍蝦飽魚鐵板燒先啱數

之後當然係買買買,當中包括但不限
Chanel (幫朋友買)

圖中Hermes袋嘢唔知係咪又幫朋友買呢?

lululemon

誠品

唔知有冇買書但肯定有流心酥

Diptyque

Tom Ford

結果…

最後埋單要幾錢呢?

都比想像中平wor

老實講呢d flex題材實有人睇,要曬命都唔係問題
之不過喺條片出完有觀眾留言話佢唔知想表達乜同離地,佢嘅回應係
credit to 召喚痴線西 (252)
https://lihkg.com/thread/3660420

#439 王妃 絲打

#696 天氣有好有唔好 絲打

要反映香港物價理應係由普通人角度出發
可以選擇去連鎖餐廳或者茶記呢d一般人常去嘅地方唔睇價錢食or買一堆嘢
而唔係去700幾一個人嘅鐵板燒同買奢侈品
雖則總共只係洗咗七千幾近八千蚊話多唔多但對某d人嚟講確係唔算少
你話係出糧獎勵自己明係洗錢自己開心都講得過去
但你話要警惕自己就真係得啖笑
你身上個Constance就已經出賣咗你喇

觀眾絕對唔可能透過你條fing錢片了解香港物價,唯一了解到係香港好多所謂KOL 賺嘅真係easy money
冇意義內容嘅片又可以賺click rate

另外麻煩你哋d KOL賣廣告真係利申翻
嘉樂仔你條片明明有廣告又唔講,只放條link喺description box咁唔均真wor
credit to #678 一拍即有 絲打

希望妹豬們唔好亂學,money can't buy taste
亦都唔好想充大頭而買luxury
謹慎理財,afford到先好買吖

多謝睇到呢度嘅你,請不忘都幫推下佢好姐妹Suenn Wong嘅post
撩鼻屎成名怨婦界KOL suenn wong 討論區 (4)
[url]
https://lih.kg/3650387
[/url]
Push
Lm
謝謝絲打整合

要反映香港物價
可以去茶餐廳、譚仔、睇戲
點解一定要買奢侈品呢?
呢啲冇質素嘅YouTuber應當被淘汰
又肥又醜
應該唔係雞啦掛
好少見香港女仔係呢個髮型 小鳳姐咁 邊度鄉下出嚟
補充返: 偽貴婦係住將軍澳兩房400呎單位
絲打好勁 多謝整合
唔係雞 炒袋炒衫呃水魚致富啫
錢嘉樂終於有自己既post 啦狂賀
Lm
Lm
一個租將軍澳400尺嘅貴婦
之前無跟開,想問炒袋事件係點?
見佢買C買H都有相熟SA
好似係同佢個柒頭老公置業
柒頭老公係咪食軟飯?
人地買得起都要出po鬧人到底咩心態
咁鬼多怨婦 自己無能力就視錢多做攻擊對象
佢開舖賣衫做KOL賣廣告
自己賺到錢就揮霍享受有咩問題?
又唔係偷呃拐騙做不道得交易
絲打係咪葡萄人地生活所以cap低晒出黎

btw上次搞完sunny wong
今次搞家樂仔
大家一齊估下下搞邊個好?
抑或純粹係佢兩個互咬
家樂仔真人出現
「高消費的港島區」是做乜尻
唔通人地講完係廣告你就唔鬧咩 瞓教啦矮肥7
出現了
家樂仔mk妹扮貴婦,果種cheap味唔係咩個Hermes chanel就摵得甩
是旦啦 冇人想知
下仲以為家樂仔住豪宅原來都係住tko 咋
平時出埋d曬命開箱片但係住偽中產地方
Mk妹真係mk妹,甘都要充大頭
幾令女 已經follow
400尺 貴婦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞