養狗既人真係好癡線

363 回覆
513 Like 851 Dislike
咁我講漂白水係錯,但噴多小小你又話加大個面積,咁你去建議立法狗主帶地拖出街,出返乾淨個地先好走。我唔係話人仇狗,有人鍾意有人唔鍾意係正常!但狗主盡左力清潔就體諒下啦!有次我隻狗係街屙爛屎,仲要係地磚,用紙巾擦到我仆街,大家互相包容下啦
盡左力清潔不嬲都體諒啦,不過你又大聲夾惡話人on9,又屈人叫你拎地拖,你自己諗諗咩叫體諒包容
似你咁我都覺冇問題
但呢個post尤其係前幾版d人唔係咁講呢
講到明噴水=加大污水面積
又話唔撚好係街痾要係屋企痾,又話要包尿片wo
係去到呢兩版先開始變左"有盡力清潔就體諒"
唔鍾意都唔緊要,但係唔好傷害佢哋就OK

我愛狗
咁你哋之前講噴水又有問題,講到要深度清潔先得!又要教啲狗仔喺街指定地點柯先得!神犬拉西咩?
南波六太開始出現同理心了快啲養返隻先啦貴婦狗好得意
屌你啦開始出現,屈完人就出去叫d撚樣學你擦到仆街啦,盡返責任得鬼閒屌你咩
養狗班仆街 成撚日見無人就唔汁屎 唔射尿 、 屌你地個狗仔早d香
我就逐點反駁晒你
你就同你隔離隻閪狗一樣淨係識吠
唔覆你係因為你太撚ON9
以為自己嬴左?
直接block嘈撚生晒
唉 你收皮啦屌你老母臭閪死弱智仔
養狗,首先唔係教好你隻狗狗
第一樣嘢係要教好個狗主先。

即係生仔要攞牌嘅道理一樣啫。

唔可以怪哂隻狗,畢竟,佢哋都只係幾歲嘅小朋友。
「牠只是個孩子嘛」
政府官方話用清水沖洗已經叫處理好
的確合法 唔信自己上網search

香港已經算好唔dog-friendly
已經冇得搭交通工具
連喺街散步去廁所都被歧視

如果冇唧水就只好怪主人衰格
唔關隻狗事
其實狗尿沖入渠係犯法
好多狗主瀨過野罰過錢架啦
「任何人將任何物質排放入水質管制區內的公用污水渠或公用排水渠,即屬犯罪」

最好入草䕺屙~
唔會整污糟地下,又唔違反狗既天性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞