養狗既人真係好癡線

363 回覆
513 Like 851 Dislike
咁撚癲….
其實d解決方法講出黎就知道冇養過狗
根本動物周圍排泄係好平常
人類霸佔曬大自然令到佢哋冇大草地奔跑又係唔係自私
絕育係要控制生育唔想太多流浪貓狗
連登成大班公屋撚無得養狗,仇狗都好正常
反而佢地住啲公屋都係酸縮臭
連人都周圍屙,唔通屙完會淋水?又高空拋屎袋m巾
唔知扮乜鬼乾淨
咁應該唧d咩
又係呢招
悶唔悶呀狗撚
不負責任狗主就屈人公屋撚
一係就屈隻狗天性
可能佢地老豆老母都響屋企隨地屙尿
所以出街見到有狗屙就有ptsd
鍾意養貓多啲
邊似你地喺屋企都係就地屙完滴兩滴水就算咁豁達
講到大自然咁偉大呀,d狗主養佢係幾百尺屋又係唔係自私?仲有我不嬲都無話係狗唔岩,話緊d狗主不負責任無清理好呀,你唔係又係個d推隻狗出黎死做擋箭牌既狗主呀嘛?
攞張吸水墊出黎吸一吸 再沖水淡佢(唔係用水樽噴兩吓)已經好好多啦
仲有你自己養既叫寵物 唔好用動物周圍排泄係正常既諗法黎做遮醜布
答定你先
1.公屋撚
2.唔淋水淋咩呀
3.隻狗天性係咁
法例仲會特別寫點樣係合法?法例有冇寫明你可以食飯痾屎?
永遠都係寫咩叫犯法,然後法無禁止即可為
你都on9
咁你屋企就又抹地又拖地
你出街有冇幫條街又抹地又拖地?點解屋企同出街做法可以大細超
你就真係onl9
正常人會唔會喺街屙屎屙尿呀?
如果你有唔該你真係拖返抹返乾淨先好走
有種咪叫政府禁養狗囉
好撚悶
係冇犯法
但係係有呢種仆街狗主咪咪怪人驚狗憎狗囉
就係你地造成
又要開post取暖
真係又要做雞又要拎貞節牌坊
#241係你自己講法例寫明 狗尿唔駛抹 唔處理都冇事 我問你邊度寫明?又鬧我做乜?
細蚊仔玩捉字蝨?表達個意思就係根據法例係根本完全唔駛清理,重點係法例容許,你係到focus落點寫
所以咪就係正常人都知屋企冇街係完全兩回事唔會攞黎一齊比
係你班on9係咁係到“你係屋企會唔會咁”黎做argument
俾人反問返又扯去第二度
邊度寫明容許 我真係搵唔到
咪就係正常人會覺得唔應該整污糟條街同不負責任狗主覺得「隻狗係咁我唧兩下水又冇犯法重想點」嘅分別囉
No one cares
香港地養狗係咁
deal with it
唔使同佢地嘥氣啦

「負責看管該犬隻的人在離開有關糞便或尿液的所在地點前,先行將有關糞便或尿液清除並清潔該地方,則並不違反本條的規定」
唧兩滴水都可以叫清潔
所以除非食環捉
否則係真係冇犯法嘅
如果唔係全部罰晒3000唔使討論啦
講緊佢地覺得唧左水就冇問題之嘛
係樓主care之嘛
由得人西佢面咪算
驚狗都唔畀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞