養狗既人真係好癡線

363 回覆
513 Like 851 Dislike
逼啲狗生BB、一生出嚟就搶走、然後囚禁一世、而且目的只係玩樂

好文明
啊邊個水漬沖左等於冇沖你咪行過去屌佢囉
而家淨係講沖水你就assume左人沖左等於冇沖?你即世界
仲學人講法律on9,不撚如你舉個例邊個地方係規管主人連沖水都唔撚夠要包埋尿片啦
全世界都on撚9係你先岩

下面個段又直接assume多數人標準
人地就講完法例又講政府宣傳banner
你就一黎assume人地沖水一定沖得唔撚夠
再黎assume全世界法律on9
最後再assume埋自己意見係多數
屈撚機到
咩叫顧左右而言他
係犯法你地重可以周街放尿咩
一直講緊係公德心問題
同埋樓主呢啲又影響人又要話人地唔鍾意狗乜乜物物嘅人
程度唔同係你自己認為
出街聞到狗尿味係事實
都未計你整到一灘水搞到成班行人踩到
影響人重聲大夾惡
反映出啲香港啲狗主幾低質
不如你舉個例邊個地方既狗主係正常
而呢d正常地方既狗主係點處理狗尿啦
唔駛多,俾一個例子就夠
又臭蟲論
我就唔知其他地方點清
亦唔需要知
因為外地狗主唔會影響到我
亦唔會話香港人驚狗憎狗有問題
笑撚到
要你舉一個例都舉唔撚到
講到尾你跟本就舉唔到一個比沖水更合理既處理方法
無論只準係屋企痾或者帶尿片都係違反狗既天性,所以無論係香港,歐美,或者對城市衛生最講究既日本同新加坡,全部清一式最多要求狗主用水沖狗尿

至於你又好或者上面條傻鳩講條街有尿味啊唔撚得啊
冇問題,你唔鍾意尿味當然係你自由
但香港作為可以養狗既地方,自然就會有狗出現係條街痾尿,你有權唔鍾意
但因為你唔鍾意就屌人地冇公德心,就純粹你自己on9咁解
你鍾意啦
就算畀你拗贏我都冇用
我都唔會因為你幾句野有咩改變
如果你同樓主一樣唔想人地指指點點的話
做好自己
見到唔負責任嘅狗主話下佢地
改善下狗主形象好過啦
如果你係唔care
咁更加唔使浪費氣力覆我
睇左你咁多回覆一個實際建議都拎唔出
咁你咪繼續憎同驚囉
無人逼你接受
畢竟係你嘅自由

但其實人地沖水係為左清洗牆上嘅尿
或者係令d尿滲入磚間縫隙無咁臭
人地都已經係認知範圍盡左責任
你有好建議咪拎出黎囉
可以影響唔到你
起馬好過一味屌
講埋d野不知所云

見過有主人唔執屎唔沖尿
但當中不乏好多有責任心嘅人
希望你可以學識主動同人狗溝通
咁一定係有負責任嘅主人
但太多人係求其唧少少水就算
放狗又唔綁狗帶
大狗又唔戴口罩
如果你係做足嘅狗主
咁多謝你
希望你影響多啲狗主
所以咪屌緊你老母囉
識唔捻識中文啊,你衝捻完全部啲漬仲系度
一條渠口都冇,咁你衝嚟有乜嘢用,為衝而衝
咁系咪衝咗等於冇衝?
衝捻完你陣狗尿狳仲喺度
乾捻咗有一撻漬
請問衝捻咗啲乜捻嘢
系咪你成捻日索狗尿索好似索天拿水咁樣
索到你個腦short short地啊?

講緊點解法例會「容許」/默許
事實上清潔街道狗尿難以定義
使乜講其他國家?講乜嘢其他國家

A咩assume, 使唔使做埋民調?
講common sense你就話assume
你只閪狗屙尿要無數普通市民行經過都要容許躲避你啲閪漬同埋聞你啲閪味??
系你assume法例+一直以來既習慣=ok
一google完大捻把地方有penalities
你撚啲狗撚又自私又自大
以為全世界跟撚住你轉
經常返入你隻狗個閪門入面
一定要屙嘅話就唔該去渠口附近
再向渠口方向沖水

留係屋企屙點解咁困難?
係主人唔識唔肯教
定係狗腦有事點都唔會教得識架啦
狗天性100%改唔到?
大佬啊,而家請教緊你,作為一個負責任既狗主應該點處理狗尿你冇答wo
大佬啊
呢樣應該係你諗唔係我諗
你覺得冇辦法嘅咪由佢
我都話你可以繼續
不過你唔好理人地點睇囉
係條渠口附近痾d尿再搵水沖咪一撚樣留係地下,唔撚通撻地會變乾淨咩on9
屌你老尾俾撚埋晒d on9意見
隻狗就算痾撚係條渠度都會有漬啦,都有無數市民踩過啦柒頭
根本用你個logic推要禁止養狗先搞得掂
真係戇撚狗
晒撚氣
你又知係水,漂白水唔得? 狗主駛唔駛拎個地拖拖埋個地先走? D 狗 要柯屎 係咪要帶去公廁坐係到等佢屙埋先走,你都on 9 !個世界唔係得人類架
雖然你又冇犯法,又跟足政府呼籲
雖然全世界都係咁做,但總之你咁就不負責任啦
我有權選擇自己點睇,我答你唔到應該點做,你諗啦唔係我諗,總之你就冇公德心啦
廢柴聲大夾惡俾埋d on9意見俾人駁撚到一面屁
加水又唔撚得,加得少又唔撚得! 係香港做人做狗都咁慘,痴撚線世界
都係嗰句啦
你可以覺得冇問題
但阻止唔到其他人點睇
如果你係有盡最大限度能力減少對其他人影響嘅話
咁或者會令其他人觀感好啲

我唔會再同你糾纏落去
但係連登只係一個好細嘅世界
出面重有大把人係對呢樣嘢有意見
做好自己
有能力嘅教育下其他狗主啦
咪係,自己睇唔順眼嘅嘢講乜都話自己岩
上面成堆狗主話係用清水呀,你又話漂白水,夾下口供先啦

就算用漂白水,大把狗主係求其噴2下就算啦,你係認真處理噴多少少印返佢已經做足野啦下話

又話咩世界唔係得人類,宜家屌緊d唔負責任既狗主呀,你又想話人仇狗、推你隻狗出黎擋呀?
如果上面係話用清水冇問題,不過有有部份狗主沖既水唔夠多,撚駛嘈咁多版咩
而家就係唔係咁丫麻,成班柒頭一開波就講乜撚‘’沖水就算正仆街,自己屋企會唔會沖水算啊‘’
有d就屌沖水擴大左污水面積
問佢地點做,一係就up唔出要人自己諗,一係就乜撚唔俾係街痾,包尿片,乜撚坑渠邊先痾呢d on9意見都咁膽死講出黎

屌你老尾俾人駁撚到一棟都冇啦,就係到尻縮開始講乜野“你鍾意就得啦”,“淨係屌緊唔負責任既狗主”
我想問呢個post有冇人講過隻狗痾屎痾尿完全唔駛理走左走就得啊?
個post無人講過就代表無發生過?我就不嬲屌緊d唔負責任既,唔知你講乜尻縮喎,唔負責任都唔屌得?
依家好多商場俾你帶埋狗入去,帶入去都冇乜嘢,但有次見到美心西餅個職員摸客人隻狗,另一隻手拎住推廣食品,睇見都唔開胃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞