養狗既人真係好癡線

363 回覆
513 Like 851 Dislike
Cashed 賠到你破產都有
所以我十分支持啲人放朱古力/有釘狗糧
我都祝你出街食飯中毒死 傻閪
我問你邊度寫明唔處理冇問題?我係入面睇唔到
我每日淨係見到啲人放狗周圍屙尿 主人或者菲傭用支水樽噴兩吓就走 咁樣叫唔叫負責任?
有啲主人又唔落狗帶正仆街。有次跑跑下,隻玩具貴婦衝埋嚟,我避佢搞到我差啲拗親。但唔避佢唔通踢開佢或踩到佢呢,個狗主又一定會變狗咬人。
祝你隻核突狗中獎
瘋狗症每年死左6萬人
日日對住D人 聽得明人話 同人溝通0問題
我都唔敢話條街個個人性格一樣
我講同一句野都唔敢話人人會有同一個反應
但竟然對住咁撚多種唔同狗隻隻唔同性格嘅狗
養過一隻狗嘅人竟然講得出咩
你唔搞D狗D狗就唔會攻擊你呢D咁撚自大嘅說話

OK有人無啦啦比狗咬左喇. 又會有一堆原因
行得太近 入左佢地盤 身上有貓味 有眼神接觸 行得太快 食緊野唔可以搞
屌你我撚知一陣又有咩原因咬鳩我?
我點唔怕? 得你先知點可以唔比隻狗攻擊
我就好似等死咁 比你抽獎咁抽一個原因咬我
老閪都走遠D啦
你屋企就又抹地又拖地
出街就做少D, 點解屋企同出街做法可以大細超?
就係自撚私囉

一個正常人會唔會大大聲咁講
法律淨係叫我在建築物的公用部分清潔咋喎
法律唔使清尿, 我有唧水已經好俾面

咁狗屎法律話要啦掛
你執完有無去清潔啲屎漬?
同係屋企做法一樣?
d屎漬食晒落去D隙位點算?

https://www.elegislation.gov.hk/hk/cap132BK!zh-Hant-HK?xpid=ID_1438402681371_001
我自己覺得點解狗尿法律上
衰D基本上可以唔撚使清潔
就係基於咩狗既習性呀, 人既處理習慣, 兩害取其輕呀, 隻眼開隻眼閉隻類囉
我當然認為要修改法例, 大小便都要同等

屎你可以話未必有次次有漬
你地D狗主既習慣只係唧水, 即係稀釋
心態仲要係「清潔咗啦喎」
篤尿只係稀釋左, 夏天一熱乾晒D狗尿其實仲係度無少過
陣狗尿除, 嗰陣壓尿味我相信大家隔住個mon都聞到
你唧水唔該就沖去坑渠, 都係會好似你係屋企咁清得晒架啦
諗深一習尿仲衰撚過屎

根本狗就唔應該係街度便溺
係人類、文明社會生活唔該俾D公德心
D中國人特別憎狗
你係咪覆錯人啊 我係鬧緊嗰個喎
你屋企就又抹地又拖地
出街就做少D, 點解屋企同出街做法可以大細超?
就係自撚私囉

一個正常人會唔會大大聲咁講
法律淨係叫我在建築物的公用部分清潔咋喎
法律唔使清尿, 我有唧水已經好俾面

咁狗屎法律話要啦掛
你執完有無去清潔啲屎漬?
同係屋企做法一樣?
d屎漬食晒落去D隙位點算?

https://www.elegislation.gov.hk/hk/cap132BK!zh-Hant-HK?xpid=ID_1438402681371_001
我自己覺得點解狗尿法律上
衰D基本上可以唔撚使清潔
就係基於咩狗既習性呀, 人既處理習慣, 兩害取其輕呀, 隻眼開隻眼閉隻類囉
我當然認為要修改法例, 大小便都要同等

屎你可以話未必有次次有漬
你地D狗主既習慣只係唧水, 即係稀釋
心態仲要係「清潔咗啦喎」
篤尿只係稀釋左, 夏天一熱乾晒D狗尿其實仲係度無少過
陣狗尿除, 嗰陣壓尿味我相信大家隔住個mon都聞到
你唧水唔該就沖去坑渠, 都係會好似你係屋企咁清得晒架啦
諗深一習尿仲衰撚過屎

根本狗就唔應該係街度便溺
係人類、文明社會生活唔該俾D公德心
唔唧水咁應該唧咩?
你平時係街見到雀屎、白鴿屎你會唔會逐隻屌佢地自私撚?
養狗養到個腦short short地?
雀屎、白鴿屎你1823
你隻閪狗就係你個閪主人養既
教隻狗留返係你個狗竇度屙
你串既話其實可以話法例話其實乜撚都唔使唧添架
你呢下比喻不倫喎。
雀同白鴿多數野生,宜家佢講緊有狗主放嘅狗喎。
你真係傻鳩狗主
個個屌緊不負責任狗主你拉埋野生動物黎講
野狗都冇人屌架
放心啦?
人最天真既一點,就係自以為可以同萬物共情,人有人性,獸有獸性
用野外動物同自養寵物比較?你弱智㗎?
仲有一次有隻芝娃娃撲過嚟咬我,好彩佢主人扯得切條狗帶,如果唔係我會一手掟佢落海。
你仇狗
狗係一種好有性既生物
芝娃娃又咬你唔死
幾廿歲人都怕狗係咩心態
你on9, 我跑步,佢散步。冇得罪佢過嚟咬9我叫有性?
我掟佢落海都唔會死呀,最多打和。
味係lo
我隻狗識忍到番屋企先屙
仲會自己拎埋地拖滴露清潔
就算忍唔住都會用水樽裝起佢先
上面4個回覆冇一個答到應該唧咩
成班社會垃圾冇養過狗
我唔知呀
樓主話有性咋
上面又有人話冇聽過狗咬人
又有人話畀人咬嘅先係畜牲

同埋有人話狗唔易教
咁咬到黎唯有硬食囉

我真係見過人隻柴狗咬死貓之後話「我隻狗係會咬貓架」然後走左去
垃圾得過你由隻狗周街屙
咁都搵到優越感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞