[四月新番]Girls Band Cry

315 回覆
11 Like 2 Dislike
打邊爐個幕真係覺得女主有D麻撚煩
不過之前生活得咁抑壓又怪唔哂佢
桃香都算好朋友
咁樣仲繼續上佢屋企搵返佢
都要調轉翻諗嘅 桃香冇放棄冇返鄉下係因為佢 幫翻佢都好正常姐

先唔講本身識左都唔係好耐
請你食飯仲要比你屌番轉頭
正常一定以後唔會再搵佢
想揾劇中首空の箱聽吓,發現原來已經upload 咗其他歌

https://music.youtube.com/channel/UCwuKxSFmEWdbG5q5E9A23oQ?si=i_Qh_YxQnHCtE2RS
都理解到點解女主角個脾氣咁麻煩

自細係個高壓力既家庭長大(起碼對細路黎講係有壓力),又因為呢點係學校淪為笑柄然後受人欺凌 ,為咗避開呢一切先走黎東京

其實女主角都知而家自己好唔掂
而呢種時候自尊心特別容易放大,所以見到今集既新角色,一開始就覺得自卑,跟住feel到對方嘗試遷就自己就自尊受損
但係女主角又打從心底明白對方冇睇唔起自己
去到呢個位就頂唔住想爆,然後打鳩人

喺旁人角度黎講女主角好麻煩,但成個心理轉變都好現實
桃香姐姐角色
同埋女豬本身係佢fans
所以先放唔低佢
井芹個人設好現實套野其實比預計高汁
但現實就係有好多呢啲人
幾鍾意呢啲角式, 好討人可憐
本來我都想講比著我以後就唔會再搵佢
但覺得好似有D過份 最後冇打出黎
我係呢類人, 無朋友又怕羞, 但成日想要得到關注

Alpha industries 軍褸
真毒反而呢段好有共鳴
本身內向 難得識到個朋友
但佢又拉多個第一次見嘅陌生人一齊食飯
然後見到佢兩個勁熟勁好傾
自己就因為唔熟佢地傾緊個話題
而完全加唔到把口 其實幾灰

頭兩集其實都好刻意寫左好多佢負面情緒
每次有團黑煙纏身 又有解釋個成因係咩
所以我覺得其實寫得幾好 幾合理
啲歌聽落唔算好 hardcore
老母教女
diu 套衫想點
懷疑mmk有心搞
https://www.youtube.com/watch?v=sCDwSCYEWoY
其實唔撚明點解官方channel有中字但係又無代理做
今集鼓手多咗對白
棒讀感重咗好多
佢把聲唔太得 好似果啲電影夾硬搵演員配咁
安和夠大、清楚、必殺服,我物理上原諒佢
不過桃香舊隊好似仲索
心理上鍾意海老塚
睇過mygo既已經完全接受左
現實真係有今集個作曲app ?
類似嘅app就實有嘅 UI未必一樣姐
唔知完之前可唔可以有一集係女主冇屌人
今集都好睇 不過個人覺得新歌麻麻地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞