[四月新番]Girls Band Cry

311 回覆
10 Like 2 Dislike

《Girls Band Cry》故事是以高中輟學的主角「井芹仁菜」為中心,前往東京一邊工作一邊考大學的她,在郊外的車站前,碰到了正在唱歌的河原木桃香,因而受到音樂的渲染。她們兩人與藏起自己情緒的安和昴(安和すばる)、被雙親拋棄的海老塚智,以及獨自一人的少女璐帕(ルパ)組成了女子樂團「TOGENASHI TOGEARI(トゲナシトゲアリ)」,擁有不同背景並且背負著不同傷痛的五人,藉由音樂找到屬於她們的歸屬。
<STAFF>
原作・企画・製作:東映アニメーション
シリーズ構成:花田十輝
音楽プロデューサー:玉井健二 (agehasprings)
劇伴音楽:田中ユウスケ (agehasprings)
キャラクターデザイン:手島nari
CGディレクター:鄭 載薫
シリーズディレクター:酒井和男

<CAST>
井芹仁菜:理名
河原木桃香:夕莉
安和すばる:美怜
海老塚智:凪都
ルパ:朱李
東映MyGO
Ave Mujica 替代品
黑暗版BanG Dream
甩奶陽光製作組之復仇
呢套絕對係今季黑馬之一,希望真係爆發到又一套女子band年度傑作
代餐不能當正餐吃
東映我屌你老母
好似全球係日本以外冇人買到佢黎播
點解而家愈來愈多女子band 作品用3D 製作
咩黎
3d真係搞不撚掂
呢樣真 崩到狗咁既異世界廁紙好好睇
頂級三渲二/3GCG 動畫就不了
少女
樂隊
3D 動畫。。。
你機械人 戰鬥用3D 都算
人就。。
lm
LM
花田上有南極下有星二
都係儲多幾集先睇
睇下可唔可以當AVE mujica 代餐
第一集的確幾LOVELIVE
花田開局一向唔差
睇酒井+花田今次係咪可以擺脫「偶像企劃」包袱
呢套比人嚴重低估
單講第一集甚至好過啦
LL動畫通常第一集開手都會少少膠膠地,但呢集真係好重樂團少女味,最後仁菜果句中指宣言簡直正爆
得罪講句當年甩奶 水團動畫果兩季都係比人黑過頭
啲3D幾好睇
細節少但係好流暢唔會kick kick哋咁
啲心理描寫嘅位visualize出嚟好似睇緊MV咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞