[四月新番]Girls Band Cry

1001 回覆
34 Like 6 Dislike
桃香對Diamond Dust舊隊友應該係行絕交無效路線
新舊團路線南轅北轍
舊團行可愛偶像風
新團行叛逆punk風
對立面係想大賣vs堅持風格
最後發現兩邊都冇錯 大和解嘅機會都唔細

仁菜對Diamond Dust新主唱粉毛Hina似係行ざまあみろ路線
就算Hina無份hey0都冇咁易原諒佢
粉毛成功都係繼續會畀雙尾指佢
如果佢keep 到做落去係咪會係成為其中最強00後聲優
點解夾親band 都咁多人叫hina
今集大爆發好顛
完全唔似新人
要做00後最強係要挑戰另一個樂隊主唱
雖然今集係正,但如果DD換埋歌就完美
好驚到battle果陣都仲係空之箱
睇完第八集可以提早開香檳慶祝
呢個就係大少女搖滾時代
好好睇
486媽媽
rupa媽媽都好正
無佢哋頭家應該散咗
DD問題除咗行可愛偶像路線
好似仲有提過淨係捉住d受歡迎的歌
所以應該都仲會係空の箱
其實都係睇有冇budget做多首歌俾dd用
但係啲staff做到跳軌咁滯
呢集之後
呢套野已經上神枱
mmk講出自己點睇27
27一巴cum落去
真係估唔到
但又好合理
後半集眼濕濕咁睇
簡單渣翻下, 27同mmk深夜飲完酒, mmk再一次貓咗, 27扶住mmk行

仁菜:「又飲咁多酒。」
桃香:「無所謂啦,反正唔揸車。今次輪到邊個請客?」
仁菜:「應該輪到你啦。」
桃香:「係咩……咁去食成吉思汗(烤羊肉)啦。」
仁菜:「(無奈)ummm,呢個真係旭川*的特產?」(*旭川 = 桃香嘅北海道鄉下)
桃香:「仁菜你唔係都食過馬刺咩?」
仁菜:「馬刺係熊本嘅特產!」

呢個時候仁菜注意到桃香面上有被自己摑過嘅痕跡。
仁菜感到抱歉。
仁菜:「…………對唔住。」
桃香:「嗯?」
仁菜:「你塊面……」
桃香:「……呢啲小事一早習慣咗。你睇。」
桃香指向自己嘅頭頂。
桃香:「以前我同飲醉嘅樂隊大叔打交,被啤酒樽打到嘅傷。」
仁菜:「唔係掛!不過,我都有。你睇。」
仁菜亦指向自己頭頂。
桃香:「嗯,畢竟仁菜你咁麻煩。」
仁菜:「大家咁話。」
二人笑著,仁菜&桃香:「哈哈……哈哈哈哈哈……」
二人笑著離開了。
今集好好睇呀
臨尾告白之後扭大聲首歌個位好正
今集後面睇到哭撚咗

今集真係不得了
話人演戲嗰個先至係最差既演戲
https://x.com/TusTusHR/status/1794102075384598978
擋車嗰下
27刮mmk一巴嗰陣時真係嚇親
差D可以轉生去異世界
撞死左27就唔洗夾band
撞唔到27但炒左埋牆又係唔洗夾band
只能夠話27真係好rock
桃香真係一個罪孽深重既女人
引誘啲中學朋友將前途交託係自己手上 但最後自己又走左去
又令自己啲fans書都唔讀走去玩音樂
依家又有一班新既女要同佢既命運捆綁埋一齊

同埋桃香都係一個滿腦子只係諗住自己既人
當佢聽到仁菜唱歌 第一時間係諗起昔日既佢
佢搵埋486黎夾band一切都只係想重建自己既回憶
仲諗住說服仁菜唔好搞咁多野 簡簡單單夾下band算
但係仁菜想要既係更多人識佢既音樂 想用佢帶刺既音樂屌晒全世界

仁菜鍾意既就係直率、唔會向命運低頭勇往直前既桃香
桃香需要一個愛佢同支撐住佢決定既人

486:真係一班有趣既女人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞