[四月新番]Girls Band Cry

1001 回覆
34 Like 6 Dislike
27優點就係直言不諱, 正直正義, 加上極高行動力快速解決問題
呢種性格應該係受到佢嚴格家庭教育影響, 所以成日比486戲稱佢係正論魔人, 但同時亦証明佢好堅守自己價值觀
當老豆只顧自身形象要27入後門上大學, 去到聯同學校掩飾霸凌事件, 好明顯27係感到被背叛, 所以先衝入廣播室去播歌+不登校
所以佢唔係跳制, 反而係進入社會嘅我地失去咗保護底線/價值觀嘅信念
簡單黎講 天生嘅搖滾奇才
唔單止商業化, 而係商業化下迫舊DD做偶像樂隊, 改造型改曲風, 同時4個退學JK已經斷咗後路去東京發展, 為咗生存只可以委曲求全照做
mmk最後無妥協選擇離隊, 而新DD喺妥協下大紅大紫, 所以佢成日話新DD無錯就係咁解, 當然呢個係咪一個好嘅評價就值得再思考
所以我好鐘意27同新DD講「我會証明我地係正確」, 同一時間都係mmk心聲
我無諗到原來27同mmk係互相救贖嘅關係, 花田魔法真係太撚勁
background我知

但冇解釋到點解佢要離開e加女主個樂隊

單純因為女主話想做職業化就走?佢話職業化姐又冇話商業化

我解讀係白毛覺得佢地話要職業化=要行商業化,所以早走早着
btw一開始2d睇落畫風好似裏番

呢套3d d表情唔知點解好生動,好正
前兩集咪講左mmk係驚再失敗
今集有講埋唔想睇到職業化之後27為左係業界生存而改變佢既作風
因為睇住27唱歌就會諗起以前既自己
女主個人性格咁強硬,白毛擔心佢為左生存改變曲風都多餘,叫佢改變曲風擔心佢分分鍾又變賈克斯係到fing個燈仲好啦
所以今集27咪屌尻mmk佢唔係以前嘅佢 而mmk亦唔需要否定以前嘅自己 佢嘅歌的確傳達到出去 受佢首歌影響嘅人就企緊喺佢面前
mmk=被社會毒打完跪左
佢唔想27都被社會毒打所以叫佢跪左先
27咁撚rock緊係屌鳩佢
鳩估
其實hina知道27中意聽diamond dust D歌
知道mmk會退出樂團
就用盡一切努力加入diamond dust
用另類方法去支援孤獨嘅27
但係27角度,由hina唔理佢果刻,都計埋佢係欺凌嘅一分子
講到尾 hina都係喺27被欺凌時期 無伸出援手 反而離佢而去 所以被反目成仇
我覺得你講咩職業化定商業化都係睇觀眾埋唔埋單
佢見到新DD係的確比以前受歡迎
而去推論自己的做法觀眾唔會接受
繼續落去遲早都會好似DD咁變質
所以27說服佢ge時候都係強調自己就係鍾意MMK的觀眾
你ge做法一樣有人會鍾意
呢套野真係認真,下面呢個位,捉住隻手嗰下,就配晒上下手兩聲。

之前晌band 房又係,隨手掃一下結他,都對準晒pick過絃時既 timing。
其實冇話一定衰 空之箱都爆到啦
只係佢哋嗰刻遇到嘅公司要求佢哋轉style咁解
睇下有幾多人覆你就知可以幾狂熱
cls 好耐未試過睇一集有咁大嘅感觸
仁菜話要證明佢地係正確嗰幕
粉紅髮係笑緊
粉毛應該係想幫27 keep住dd同空箱先去做VOCAL        
有無咁偉大
不過我諗都會洗白
差d變轉生異世界動畫
係打鳩佢
一巴煎落去
個牙叔最後可能係樂評人
學歷殺手, 啲friend全部高中畢唔到業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞