90後係唔係香港最慘嘅一代?

335 回覆
1015 Like 92 Dislike
80後其實應該比70後多
70後果陣多數都打緊工
80後唔係讀緊大學就中學最多時間上網9up
咩年代 無錢都係慘
50,60 後應咳係最爽
因為啲廢老二戰嘅時候死撚晒,無人阻住佢哋上位
同感
不過嗰時幼稚園,小/中學主要玩街霸/KOF嗰啲
12至14歲,去機鋪,就係最怕被人知未夠秤,好彩嗰時個人生得夠高,呃得吓人
香港可以用到AI先再講啦,遲啲封埋網
就真係乜撚都無得睇
係 一出世就俾地區級破壞哂成個香港
所以先有垃圾20歲就學人做導演

因為根本冇導演,求其拍狗屎垃圾都有香港人睇因為係由冇變有既過程
其實係辛苦嘅,走難落嚟 住木屋 冇水 冇電 冇廁所
不過機會都多
張大盜應該都算係其中一個例子
完全同感
70後一有時間應該都係YAHOO有緣人/ICQ識人
記得嗰時啲人就算唔係為咗識另一半,同人做FRIEND都幾真吓
你低智商9碎唔識上網仲大大聲講出黎比人笑
你地唔慘
拍住你班90後做嘢果啲同事先慘
我都咁話
如果我有錢,帶埋另一個又係受屋企長期迫害嘅屋企人,
即刻搬出去住
但90後個童年食正動漫電玩黃金年代
死傻鳩 你估當年上網好似而家咁易呀?
衝出黎柒
唔使比較
成長於西方陣營嘅baby boomers係人類文明近幾百年最幸福嘅一代
18jack
新線上遊戲地帶 有成人台
駁電話線咁小事都唔識做生活障礙傻西
暗號81028332
80後
沙士
金融風暴
武肺
00後同10後既父母全部都識用
鎖唔鎖點樣教育就另一回事
死傻鳩 睇下#46
點回啦柒頭
得小小同學識上
''$39唱K 叫酒唱通宵''
原來有其他人都幫襯過. 我同其他90後講,0聽過
不過我再勁少少,28蚊個鐘. 銅記01-02
仲要任食BUFFET,幾高水準吓
我食齋,但佢都幾多款VEGGIE-FRIENDLY
又好好食,懷疑個廚嚮4/5星級酒店做過
啲STAFF態度仲好過大商場嘅店舖
咪on9啦,10後開始勁幸福
以前一代生仔心態係:養兒防老,生多幾個將來退休有人養
70後80後都有d學識,生仔心態:冇左養兒防老心態
生1-2個,對佢地如珠如寶,最好幫佢地供埋樓等佢哋冇負擔,將所有資源比哂下一代,就算窮L都有自知之明
會生一個夠數,咁都係將d資源哂比個粒仔/女

至少我識/見到好多都係呢種心態
不過而家都有一樣唔好既係,多左好多變態老豆老母要不斷逼自己仔女用哂d時間去學習/上興趣班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞