90後係唔係香港最慘嘅一代?

335 回覆
1015 Like 92 Dislike
中學要考會考加al,學生人數多學位勁少
出黎做野市道差人工低
捱幾年後岩岩上位 邁向行業中層 即刻經濟走下坡
如果早2年上左車更加高位接火棒
90後is a joke
你係咪唔記得十幾年前80後幾多嘢呻

如果份工有前景 我諗大多數人都唔會想轉工 呢樣應該唔關年代事
細個教返屋企人上網
但呢個年代啲女好多都有做醫美細執大執下 個個差唔多樣 又多蛇精網紅樣 以前60-80後啲女真係天生麗質識別度高 你家陣想搵個靚過阿嬌都難 整都整唔到呢啲樣
比錢都算 仲要比完錢比d app match到既可能都係bot
好多app都係一上線果一分鐘就有女message 有冇咁橋
錯過香港經濟起飛
最易搵錢買樓嘅時候仲未大個
你冇老豆老母嘅咩
經歷灑唔同層面最潮流既文化
yes卡 mp3 foxy coco快樂龍 pokemon1代
亞古獸 gameboy ps2 nds switch
Sony Ericsson vs nokia 到今日既iphone

學習期食正電腦普及化
好多後生都識用電腦叻過d呀叔呀姨

無經歷打仗 睇到香港最黃金個十幾年
仲睇埋由治及興

能夠感受到每樣野都轉變緊
元朗由牛屎地方變成元朗國
Icq咁hit都比msn ko 最後仲自爆埋
Ibm同nokia原來都會收皮
Andy lau紅到 anson lo都得

90後應該係最了解呢個世界既一班人
玩電話AI我係唔同意嘅,細個玩電子產品會妨礙腦部發育,會低能啲
80後好似慘啲
讀書競爭仲大 又未有咁多網上資源
畢業近沙士時期 經濟差FG人工勁低
比90後用電腦野無咁叻
被培育成最後一代黎生
女又多ipad
仲要細過 去過數碼世界

最後一代舊人類

00後係新時代既新人類
boomer後一代慘過一代
正確
但90後難啲收成
唔夠人拗開始無point,咪屈人無電腦囉
講幾個年份出黎就好巴閉啊可
終極on9仔
正式宣佈呢條撚樣係終極on9仔黎
自己柒完咁撚多人屌自己唔認錯就淨係識人身攻擊
睇下你幾嬲
講中左你窮呀?見到你少少野跳撚晒掣真係好撚好笑
本身當講下笑,估唔到踩親條白卡智障仔,對唔住唔應該岐視你
唯一唔認同元朗個句
而家一樣係牛屎地方
當年一樣係元朗國
不過其他野講得好中
90後睇到既轉折應該係咁多代最大
同埋呢D轉折響佢地成長過程入面係有重大體會
講慘我自己認為我老豆老母嗰代慘,幾歲就出黎打工,老豆話十歲就帶住棉胎去工廠打工,係工廠求其地下鋪塊木板就瞓
90後大把老豆老母留左幾層樓 慘你老母咩
20後 老豆老母真係大整蠱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞