[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (91)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
佢tag人出嚟大大聲屌就得
人哋tag返佢屌佢就笠水
正一垃圾屎忽鬼冇膽匪類
其實佢從來都冇講自己有咩qualification
亦都冇親身示範過
D歌手應該要don't give a fuck先啱
利申:覺得佢有時講嘢幾中
見到好多人屌佢係因為 接受唔到自己歌手俾人批評
同又係少啲批評多啲支持嗰啲論述
根本就無視自己嘅偶像嘅缺點甚至係唱得好撚差
我支持佢繼續出片的

但唔該出真樣
作為觀眾,老實講佢初初啲片係幾好笑,以為佢純粹係想惡搞下啲藝人、歌手。
但去到後面真係大師上身咁,乜都批評一餐就覺得佢好撚煩

再講佢響樂壇根本就冇影響力,難道佢可以捧紅一個歌手,同時又收人地皮咩?
佢似係啲睇過一兩條外國youtube片又或者上過一兩堂聲樂course識幾個專業terms就猛咁出嚟拋書包嗰啲小學雞
佢屌你隻炎柱嗰陣你都唔支持喎 屌你又喺度講經
我覺得佢啲觀眾大部分都唔係聽開廣東歌
開頭佢係過分偏激嘅評論 所以我先屌佢
近期佢轉為溫和 亦都提出缺點喺邊度 咁我冇理由繼續屌佢喎
由佢嘅存在令我睇多咗其他歌手 先知其他人嘅質素係點
咁講 我又覺得而家好過佢以前係咁屌嘅
多一個角度睇唔同嘅嘢 我覺得都係好事 至少你睇吓佢最新嗰條片都十幾萬人睇
開頭就屌因為佢屌你炎柱 到後面佢唔屌炎柱你咪唔屌佢囉 自己諗法都要反駁自己
下 佢最新嗰個排行榜 都有繼續批評炎喎
呢排cloud kiri t nancy開始紅 佢就開始反
證明佢一係譁眾取寵 見紅就反
一係就佢嘅審美同大眾極大出入 只係圍爐取暖
對現實根本冇影響
最撚憎呢啲獨醒撚
https://music.youtube.com/watch?v=RQ6ShAaOP0E&si=jPUkFTlzNJQLtEBu
施匡翹、JC陳詠桐《Girls Talk》

曲:BC、Lesta Cheng、曾家瑋
詞:T-Rexx
編:JNYBeatz
監:陳考威
活著Viva
點解同me&既色一樣
https://youtu.be/uaECuDuiKpw?si=CvXEZf_O8B7N_bhy
鄧小巧 Tang Siu Hau《討好式戀愛》

曲:AGA 江海迦
詞:鄧小巧
編:Johnny Yim
監:舒文@Zoo Music
個設計好係大陸人眼中嘅港式風味
大灣區既港式茶餐廳
我同你 港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞