[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (91)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
Mixing搞what
好似cc牙醫事件咁無啦啦有把聲拱出黎 勁奇怪
聽到Jeffrey第一句果斷轉歌
想問個4個負皮咩料
呢度讚Wyman就會食負評我都慣咗
Threads 開始多人同難聽歌手俱樂部開火
正常都唔會認同條柒頭 CC頒獎禮MC走咗一粒音都唔放落條新片度 淨係咬鳩其他人
YT大哥係咪第一個公開表示buy佢嘅人
今次有好戲睇
YT講過啲咩?
YT有咩人係會公開表示唔buy

講真就算YT撐佢又點

條難聽傻閪純粹借廣東歌r focus

未聽過愛香港樂壇既人會屌哂全香港歌手 日日狙擊
唱功去到軒仔咁都唔會周圍屌人笑人批評人
佢憑咩?
今時今日香港樂壇咁多歌手咁多唔同派別既fans
由後生到呀嬸佢都得罪哂
係出色既 但我預感真人都係典型連登仔
係d 頌獎禮po明明冇睇都走入去講樂壇已死果堆傻閪
佢真係當自己大哥係人都知個page主 係gin Lee 死忠

同埋你開個名做Shitty Singer 咁冒犯性
正常歌手都唔會理你喇
黃妍事件係咩事
good analyst?唔係下話
黃妍係threads po咗一條好短嘅清唱, 好似係唱日光漂白,
po咗無耐杜麗媽係threads就用啲好閪嘅語氣批評黃妍有咩唱得唔好, 跟住黃妍又好有禮貌話會改進嗰啲,
咁就好多人屌杜麗媽攞人地好casual嘅清唱去雞蛋挑骨頭係好無謂, 咁佢個page本身都多人唔鍾意就自然屌到收皮
不過唔夠半個月又用shittysingerclub個名再玩返threads
本身對呢啲唱功撚無乜意見, 都係你有你講, 我有我聽, 主要覺得有啲自己buy嘅音樂單位好似張蔓姿, mla, 甚至乎黃衍仁唔係用唱功就概括到佢地嘅音樂係咪有存在價值, 簡單覺得呢啲attention seeker page姣婆守唔到寡咁彈出彈入有啲柒
即係話接埋咗個page但係抱咗一陣就忍唔住再開返嗰啲
YT真係為搲fd助長埋呢啲嘩眾取寵channel
評歌手係無問題,但條友係明顯惡意,想踩人唔係真係想你好個隻,地圖炮鳩屌
YT仲好意思講埋gin,唔知佢咩料咩
其實唔明點解歌手要聽佢教點唱歌
唱歌技巧又唔係單一,一定要某種方式先唱到首歌
成日cut live根本現場同直播多少會有差別
得罪講句 唔怪得YT咁霉
出面咁多有名有姓有quali嘅聲樂老師唔請教
走去聽個不知名嘅網民鳩噏
想進步不如正正經經報個演藝聲樂course啦
對yt好失望
宜家佢有金身唔驚喇
條友之前霉過霉西,所以有流量嘅野必定會痴埋去,佢好撚驚熱潮過咗無人再討論佢,變尹光2.0
而家條友prviate咗個threads
乜唔係好理直氣壯咩?做乜private 呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞