[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (91)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike

Viutv?我連電視都冇呢個台 冇睇過佢嘅節目 所以我唔會投票
笑撚咗
之前就話人哋個頒獎禮剩係識圍爐
依家比機會你投你個光B上去又話唔投
首先我冇睇過佢呢一個音樂節目
第二個亦都唔清楚嗰啲獎項係點樣定論
我聽開睇開嘅歌手 喺呢個頒獎禮上邊我相信都唔會有得投 咁我點解仲要投票呢?
光b幾個月前咁感動到你都唔投
你勁25
不論新城同903 都係有睇開聽開嘅歌手 所以我有一個歸屬感可以去支持
但係呢一個電視台 我連佢台喺電視都冇 我點解會投呢?
我依家咪話比你知個獎係投票投返嚟
有你愛將尹光
你咪又係唔投
我投票你又會講我支持ViuTV 我唔投你咪話我唔投囉
點講你都贏
同時我亦都唔明白點解要投呢啲咁嘅小圈子頒獎典禮?
ViuTV有冇TVB嘅歌手投? 冇嘅話我唔認為係一個完整樂壇頒獎禮 所以我唔認為需要投 所以你唔使繼續講啲廢話 話我唔投啦
你除咗搵交嘈仲識咩
問邊度有得投 人哋咪答你
你哋肯好似叱吒咁吹雞投尹光咪唔係小圈子囉
票又唔肯投又要屌人小圈子,你就真係點講都贏
人哋都比晒機會你喺死敵主場贏波
即係尹光唔係你聽開嘅歌手
即係你承認上次叫人投尹光
係為咗頂死張敬軒係咪?
我哋投完就唔係小圈子

一直喺我歌單入邊 你話係咪聽開?
咁計冇一個台嘅頒獎禮係完整嘅
唔好同我講903/997/rthk冇ban人
咁903你又投 你弱智?
你話
我聽開睇開嘅歌手 喺呢個頒獎禮上邊我相信都唔會有得投 咁我點解仲要投票呢?

咁你聽開尹光 chill club咪有尹光俾你投囉
做咩唔投?
但我冇睇開喎viu喎
903都叫有少少街客支持下尹光 aka wank

呢度chill club根本唔會有可能贏到鏡
為左唔比上海姜贏
我投左anson lo
支持本土
哦 而家又話要睇開先投得
不停加條件死兜爛兜
首先我冇睇過佢呢一個音樂節目
第二個亦都唔清楚嗰啲獎項係點樣定論

其實我講咗㗎 我唔熟悉呢個電視台點解要投佢頒獎禮
哦 你好熟悉903/997/rthk嗰啲?
仲有人哋咪講咗個機制俾你聽囉
唔熟你又話人哋小圈子圍爐?
都幾熟 903我做會員重溫節目
997有時會特登聽 依家就聽緊恐怖熱線
Rthk我之前都會睇佢嘅音樂節目 ok未?
有冇好似其餘三個台有tvb歌手?
同埋我不嬲都係喺度屌兩個電視台小圈子 唔好講到我淨係屌佢
997冇華納歌手都唔知
仲話熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞