[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (91)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike

林峯果2首會唔會係tvb劇集歌就當2首新歌
kkbxx佢ig都未有依張圖, 想問邊度睇到?
THX
公司擺明玩鳩佢啦,星期一8點+亞博,街客99%唔會入去睇
星期一八點亞博
要點樣仆入去睇?
回家吧 香港樂壇需要佢回來
唔需要喇唔該晒
樂壇需要啦
佢唔需要啫
如果佢唔係TVB旗下,你會唔會咁講呀?
同埋佢翻嚟唱啲有佢諗法嘅歌 (e.g.《只有一事不成全你》) 就話啫,唔係嘅話喺中國各地唱多啲商演賺錢好過啦,造新歌燒錢呀
其實開三場定一場都係同一批人入啫
人哋離開咗TVB好耐啦
我本身係佢嘅歌迷 想佢出多啲廣東歌啫
係佢放棄在先 又要人返嚟 你咁撚折墮
《Hands Up》 JFYT
https://youtu.be/fas8EnK_wkU?si=Gnp0E2DVjoscLJVX

想知Yan Ting點樣監JFFT四子,先至出到上面個出街 Version

https://youtu.be/TSIZcmBj2vY?si=pxIRZpnidw22W0XF
已confirmed《愛在三千的宇宙》係新劇主題曲

曲、監:KW朱敏希
詞:T-Rexx
編:Y. Siu
我比較希望sm返嚟
大家都係搖滾叛逃 起碼好聽過dj好多

林峯果2首會唔會係tvb劇集歌就當2首新歌
已confirmed《愛在三千的宇宙》係新劇主題曲

曲、監:KW朱敏希
詞:KW朱敏希
編:Y. Siu

原來填詞都係KW包辦
屌你老尾tvb
首歌同套劇d人
我以為返左十年前
又係啲爭家產劇情
講到好似band 得SM同DJ咁
鍾意睇爭產都算係刻在香港人骨子裏 呢幾日個東張西望何伯不知幾多人討論
你去聽唔係叛徒嘅band仲多選擇wor
同埋Dear Jane係搖滾叛徒咩?
《唞》陳柏宇 (feat. Yellow! 野佬)
https://youtu.be/tC31khwO2YI?si=YnkdqvgZhmDb9ofQ
公道講 佢依家的確無喺TVB 完左約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞