陳蕾(樂壇管浩鳴)唔好咁肉酸自打嘴巴啦

402 回覆
1529 Like 136 Dislike
Day:貪
蕾:嗔
Nathan:痴
賤種蕾與低賤品牌相映成輝
咁強大都要道歉 應該學啲狗咁 死都話自己冇錯先啱
Tiffany唔縮等汁都似
佢一路都係PR推出嚟

正宗PR歌手
但呢件事佢至少賺咗見光機會
比更多嘅人識廣州豹
正常人一睇篇嘢就知焗住跪
蕾老師唔在乎陌生人感受 但要同廣告商交代
前言不對後語 屌交俾nathan自己決定上唔上台??
喂個演唱會好似係你㗎喎?
我就奇怪為什麼要留,舞台只有一個,都已經得到滿足,留下來又有什麼意思,希望可以用另一方式發光發熱 。
熟悉嘅面孔係錢
永遠都有誤解
依家啲人次次道歉都係上次誤解咗講嘅係呢個,唔係嗰個
最後等於佢冇錯,只係誤解

竊書算是偷嗎?誤解算是錯嗎?
too late to apologize 了
已經掟晒佢啲歌出 playlist

聽到都唔開胃
十幾年自己努力先捱到今日 俾個打靶仔害到一鋪清袋
依家咪反嘅繼續反
你收檔啦不如

過隔離開個支持蕾老師 po 吖嘛
依加咁真係仲管狗
將啲野推曬比彌敦
一開始唔係好搶口話唔理其他人點睇架咩呀蕾老師
唔道歉就屌佢冷處理 道完又話佢道得遲又盛
連登仔真係真係癲撚到
可以俾管浩嗚屌柒
首歌一出我已經勁唔鍾意呢首歌
d歌詞勁多「我」字
係話緊俾「你」聽「我」會點點點幫你

我最自責 沒有發現你痛悲
也沒法 用我正念去救起 瀕死的你

要記住我 願意去為你撐起
記住你 被我愛著別去死

佢d歌同佢價值觀都真係幾似
個人focus晒係自己點樣幫人扶起人嘅光環
自我感覺良好
根本無睇清世界同別人嘅狀況
諗住救起nathan而家變咗踩多佢幾腳

但不同的地方是,相較去年關於社會風氣,甚至世界性問題等比較「宏觀」的作品,《念》把畫面無限縮小,把這份關心聚焦於「一個人」身上。這「一個人」,是陳蕾最親密的朋友,也可以是正在聆聽這首歌、在這一刻非常需要陪伴的你。陳蕾希望做到的,是儘量把自己所有的「愛」都放進這首歌曲中,從而令聽歌的你感受到,讓它成為絕望的你多活一天的原因。
佢後面個句咪問咗Nathan 有冇勇氣上台
個意思都係交比Nathan自己決定
唔明有咩分別
其實覺得佢請成team 造星仔仔係冇問題
因為唔係獨立請Nathan 一個 係成Team請
只係最出事真係個訪問
所以嘢都令到佢好盲撐
一句mv班底好好多 不過佢要幫人 又係另一回事
支持陳蕾,心靈老師
唔明你嘅邏輯喺邊
出嚟交代返就=被受影響?
吓 強尼同班viu垃圾 之前好撚撐佢㗎喎 又like post 又留言支持

幾時轉軚?
非黑即白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞