陳蕾(樂壇管浩鳴)唔好咁肉酸自打嘴巴啦

402 回覆
1529 Like 136 Dislike
我以為七年點都拎到
佢都出咗道10幾年
中間有一段時間有返過廣州斷左
但係蕾老師好似上TVB唱「念」
明白晒,因為有驚手尾所以唔招惹得啲撚人。 冇得反抗嘅就可以瘋狂咁凌辱佢。
咁呢啲自己走咗冇計啦
唯有由頭計過
寫稿佬都抬舉咗佢哋啦,根本就係成班文盲嚟,一堆錯別字,屌
跟住睇佢哋寫出嚟嗰啲垃圾新聞嗰班就接收曬呢堆錯別字,真係不得不又講句留值擁
「樂壇」管浩鳴同「樂壇」陳同佳最先都係隻廣州豹自爆完冇耐某啲兒登巴打講嘅
跟住再有人貼去ig將呢兩個名發揚光大
禮拜日晚唱念嗰個係廣州豹狂迷windy
佢迷到睇廣州豹演唱會都坐到去頭幾排握手位
https://www.youtube.com/watch?v=XouNUNXvCEg
拋個波比nathan 就係既
但我唔覺得有自打嘴吧
一開始又唔係nathan 話唔上 陳蕾焗佢上
nathan 話想上 但驚影響到陳蕾 陳蕾話唔使擔心呢樣。 我覺得咁樣咪姐係交比nathan 決定
《造星V》決戰前夕,大熱之一的Nathan再爆出負面新聞。(資料圖片) 《造星V》總決賽評判之一的伍詠薇,稱只會看10強參賽者在台上一刻的表演決勝負。(資料圖片) 根據King Jer娛樂台的民意調查,《造星V》參賽者Lyman(左圖)以超過1.3萬票成為網民最喜愛第1位,亨仔(中圖)排第2,KC(右圖)第3。(資料圖片)

【明報專訊】ViuTV選秀節目《全民造星V》今晚舉行總決賽,大熱之一魏念恩(Nathan)再爆出負面新聞。Nathan女友Jessie今年5月疑受感情困擾墮樓身亡,Nathan事後在社交網撰文悼念,惹女方家人不滿,他一直未回應。昨日Jessie家屬及朋友向傳媒公開Jessie生前與Nathan的手機對話截圖,指Nathan拍拖期間及提出分開一段時間後,曾多次問Jessie借錢,最後提出分手及要求女方在社交網刪去他的照片。Nathan形象再受重挫,大批網民到他的社交網留言鬧爆及叫他退賽。

《全民造星V》10強參賽者積極備戰爭奪冠軍寶座,決賽前夕,Nathan被已故女友的家屬及朋友指摘。Jessie今年5月17日凌晨墮樓身亡,Nathan在社交網發文悼念,說Jessie是他遇過最善良及溫柔的人,是他的避風港,感恩遇到。不過有指女方家人不滿,認為他虛情假意,又有報道稱有人提出分手處理不當,令受情緒病困擾的女方傷心。Nathan早前出席10強記者會被問到女友輕生一事,他稱未準備好交代感情事,希望外界能給予空間。他又承認會對比賽有影響,但堅信繼續做好自己最喜歡的音樂,觀眾更加認識他時,會知很多事情都是謠言,為對得住粉絲,會做好音樂。他曾有退賽打算,但覺得似在逃避件事,要打敗以前的自己,故繼續參賽。

借100至1000元不等

昨日有網媒刊出Jessie家屬及朋友的訪問,家屬公開Jessie生前與Nathan的手機對話截圖,指Nathan拍拖期間多次向Jessie借錢,即使向女方提出分開一段時間後,仍多次借錢,數目由100元至1000元不等。5月中Nathan要求Jessie刪除Instagram所有他的照片,並提出分手。從對話截圖,Jessie希望不要分手。

Jessie一直鼓勵Nathan參賽

家屬稱Jessie之後多次致電Nathan,更到昔日愛巢拍門求見。根據警方翻查CCTV的紀錄,Jessie當日只是輕聲拍門與按門鈴,沒有大吵大鬧,Nathan當時在屋內但沒應門,Jessie同日墮樓身亡。家屬指Jessie生前一直鼓勵及支持Nathan參賽,在精神、生活及金錢上百分百支持,即使Nathan參賽後忙得沒時間陪伴,Jessie也沒有怨言。

網民叫Nathan退賽

Jessie離世後,Jessie的朋友不滿Nathan從未就網上對Jessie的惡意中傷及坊間不實報道解釋過。朋友稱Jessie的家人沒有憎恨過Nathan,Jessie媽媽只想Nathan可私下向她道歉。朋友又澄清Nathan與Jessie家人在喪禮上絕非零交流,當日是Jessie的姨姨帶Nathan去瞻仰遺容。朋友質疑Nathan之前稱因公司壓力而要Jessie「隱形」的說法。

Nathan暫未有回應,大批網民到他的社交網洗版式留言斥責,指他想分手又不停問女友借錢,質疑他人格,認為他應該退賽。《明報》昨日聯絡ViuTV,至截稿前未有回覆。
因為尋日嗰單造星男懷疑自殺嘅新聞,引起各方嘅激烈爭論,有人認為唔好再鼓吹網絡暴力,有啲嘢要適可而止;亦都有人抨擊呢啲網絡嘅大愛L同埋清高L響度趁機扮偉大扮有獨特意見,甚至新晉填詞人都牽涉其中,俾人話想企道德高地扮清高都唔該望清楚係咩形勢同咩事件先……

問心,呢個世界確實真係有唔少LOSER,匿響網絡後面,或者權威/機制後面,借啲意發洩情緒,我哋可能或多或少都曾經受過呢啲莫須有嘅攻擊扭曲或者傷害,但今次呢件事,係咪絕大部份嘅都係呢啲所謂借啲意去宣洩暴力同仇恨嘅鍵盤戰士?當事人被人抨擊嘅罪名,真係莫須有?因為太過靚仔或者因為食咗女神所以犯眾憎,俾人哋妒忌嘅原罪?定還是……真係做過一啲暫時冇辦法原諒嘅行為?
其實反對呢位人仁嘅群眾入面,可能有大部份人,係因為情路上真係曾經有過類似被渣男渣女玩弄傷害嘅經歷或陰影,所以先對於呢位仁兄曾經做過嘅行為鄙視同埋不齒,甚至響熒幕上再見到佢,會喚起相關陰影同二度傷害,所以先至會咁唔喜歡呢個人,唔希望佢再出現響熒光幕?

無論係有心定還是無意,當你直接或間接令到一條寶貴生命因你而犧牲,有啲嘢,多少總要還、呢啲就叫因果就用餘生好好地去懺悔補償,記取教訓,踏實做人,唔好再行出嚟啦唔該

世上沒有無緣無故的恨,而且今次討厭呢位朋友嘅大部份網民,其實唔係要搞到佢生活唔到走投無路,只係反對佢又借啲意行返出嚟做返娛樂圈,但從來冇阻止過呢位有手有腳嘅人,腳踏實地做返其他行業喎……

有人話你冇響生活上真正接觸認識過呢個人,所以你冇資格話佢,但有時,我哋真係唔需要一定見過當事人、同佢接觸過,先至100%知道佢係一個咩人;我哋唔需要真係親身接觸過希特拉先知道希特拉係壞人,亦唔需要親眼見過耶穌或者佛陀,先至相信耶穌或者佛陀係善人一樣道
世界上有一種人,好恨入娛樂圈,但就真係偏偏唔適合入娛樂圈,從命理角度嚟睇,就係冇呢條命就算畀你有幸揩過邊皮,唔夠福份,最終都會跌返落嚟,甚至冇好過有;但有趣嘅係,呢啲人,真係畀你R到痴到啲機會,一Roll機一上台,啲戲屎到不得了,但係一Cut機,面對住啲監製導演高層同老細,果種誠懇乖巧聽話上進悔疚,清純如白紙嘅純純兔無菌狀態,哇頂,啲戲簡直係影帝影后級別,犀利到不得了

做人,要知命知運,冇呢條命,就唔好勉強;冇呢個運,就暫時行開吓,低調做事,踏實做人,冇人知道下個10年或者再下個10年會唔會有運可以返得到嚟,但肯定就唔係而家,勉強從來都冇幸福,夾硬要掹返你入嚟,最終幫你都只會變成害你,造成最悲哀嘅雙輸三輸局面,冇一個人係贏家

On9 陳蕾比Nathan 利用到死鳩埋
駁唔到
聽日過300蚊比我
聽日過300蚊比我
聽日過300蚊比我
蘇永康係衰吸毒,但佢唱歌係堅掂,jazz都handle到,唔係流
聽日過300蚊比我
聽日過300蚊比我
聽日過300蚊比我
佢越吻越傷心最紅嗰期
真係好癲,周圍都播緊
加埋國語版,港台都紅

唔係而家呀蕾老師嘅“紅”可比
你Google下蘇永康98最紅嗰期咩料
唔係呀蕾老師、廣洲豹可比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞